TELA ŽRTAVA ISEKAO U KADI TESTEROM ZA GVOŽĐE: Strašan zločin pre 16 godine u Novim Banovcima

S. Kostić

29. 08. 2023. u 20:58

NAVRŠILO se punih 16 godina od surovog zločina u Novim Banovcima, kada je monstruozni ubica Danijel Jakupek (45), u svojoj kući, ubio Luku Opačića (5) i njegovog ujaka Vasilija Trbovića (26).

ТЕЛА ЖРТАВА ИСЕКАО У КАДИ ТЕСТЕРОМ ЗА ГВОЖЂЕ: Страшан злочин пре 16 године у Новим Бановцима

Foto O. Radošević

Tela svojih žrtava on je isekao u kadi testerom za gvožđe, a zatim delove stavio u najlon kese i plastično bure, koje je bacio u Dunav i u septičku jamu. Jakupek se i dalje nalazi na lečenju u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, a Viši sud u Sremskoj Mitrovici na svakih devet meseci potražuje izveštaj o njegovom zdravstvenom stanju, a u poslednjem je ponovo navedeno da su i dalje potrebne mere njegovog psihijatrijskog lečenja. U izveštaju se čak navodi da ga niko od rođaka ne posećuje, niti se interesuje za njegovo zdravlje.

- Mi redovno od Specijalne zatvorske bolnice dobijamo izveštaj o zdravstvenom stanju i merama lečenja, koje se preduzimaju prema Jakupeku. On i dalje ostaje u zatvorskoj bolnici, jer specijalisti, koji brinu o njemu, navode da je potrebno i dalje nastaviti opservacije i lečenje u bolnici zatvorenog tipa - kaže sudija Marica Jolić, portparol Višeg suda u Sremskoj Mitrovici.

U poslednjem dopisu iz Specijalne zatvorske bolnice, navodi se da je reč o osobi prosečne inteligencije, koja boluje od hronične duševne bolesti - šizofrenije simpleks. Prima određenu terapiju i povoljno reaguje na terapijske mere, ali iako je došlo do poboljšanja u kliničkoj slici, potrebno i dalje nastaviti psihijatrijske opservacije i lečenje, što znači da nije prestala potreba za njegovim daljim lečenjem i čuvanjem.

Foto privatna arhiva

Dosije Jakupeka je jedan od najmračnijih u arhivi Višeg suda u Sremskoj Mitrovici, jer je tada posle zločina priznao da je, 27. avgusta 2007. godine, pozvao svog prijatelja Trbovića da uveče dođe u njegovu kuću da gledaju film, dok mu je majka bila kod brata u Nemačkoj. Tada je namamio Vasilija u kupatilo, zaklao ga, kao i petogodišnjeg dečaka, koji je te večeri došao sa Vasilijem kod Danijela. Posle je, kako je objašnjavao, sekao njihova tela i uživao u tome, pa je na kraju delove tela bacio u Dunav, koji protiče neposredno pored njegovog dvorišta. Istraga nije utvrdila kakav je motiv imao Jakupek da počini ovako monstruozan zločin, jedan od najtežih na ovim prostorima.

Kada su Vasilijevi roditelji Vesna i Dragan Trbović prijavili nestanak sina i unuka, u potragu za njima pridružio im se i Jakupek, kako bi im pomogao da ih pronađu.

ŽRTVE Luka Opačić i Vasilije Trbović, Foto printskrin

Hladnokrvno, nijednim gestom nije pokazao da je odgovoran ili kriv. Nakon četiri dana potrage za njima pecaroš je u travi kraj reke zatekao obezglavljeni trup dečaka, bez nogu i jedne ruke, a sutradan u Dunavu pronađen je i Vasilijev leš, bez glave i jedne ruke.

Mesecima kasnije u različitim delovima mesta isplivavali su delovi tela dečaka i Vasilija, koji su šest puta sahranjivani.

Kuća prodata

KAKO kažu meštani Novih Banovaca, Marica Jakupek majka monstruma, preminula je pre nekoliko godina. Ona je bila jedina osoba koja je posećivala sina u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu. Nakon njene smrti, kuća u kojoj je Jakupek počinio zločin je prodata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKAV ODGOVOR! Pitali su Ruse da li će navijati za Srbiju na EURO 2024, evo šta su rekli