UBIJEN ZBOG DRUŽENJA SA HEMIJOM? Policija traga za muškarcem koji je pre dva dana u Zemunu usmrtio Milana Jorovića (30)

E. H.

23. 06. 2023. u 11:46

PRIPADNICI beogradske policije i dalje tragaju za egzekutorom koji je pre dva dana, oko 14 sati, sa više hitaca usmrtio Milana Jorovića (30) ispred porodične kuće u ulici Ugrinovački put u Zemunu. Prema operativnim saznanjima inspektora, ubijeni mladić je blizak sa Nemanjom Bojovićem zvanim Hemija, navodnim vođom navijača Partizana "Zabranjeni", koji je u sukobu sa ostacima kriminalne ekipe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

УБИЈЕН ЗБОГ ДРУЖЕЊА СА ХЕМИЈОМ? Полиција трага за мушкарцем који је пре два дана у Земуну усмртио Милана Јоровића (30)

Foto: N. Skenderija/ Društvene mreže

Ova kriminalna grupa pokušava da "zavlada" Zemunom, pa je i sam Hemija bio nekoliko puta meta napada. U ovoj činjenici operativci beogradske policije i traže motiv Jorovićeve likvidacije, koja umnogome podseća na onu na Banjici, od 9. maja 2021. godine, kada je likvidiran Luka Perenčević. I na njega je pucao muškarac maskiran u dostavljača hrane. Tokom suđenja kriminalnoj grupi Belivuka i Miljkovića, jedan od okrivljenih saradnika pred Specijalnim sudom je izjavio da misli da su njih dvojica izdala nalog da se ovaj likvidira.

- Moguće je, međutim, da je reč o "prepisivanju" modusa, mada je sada najlakše prići žrtvi kada se glumi dostavljač hrane - navodi naš izvor blizak istrazi. - Sam čin ubistva snimile su i kamere sa video-nadzora. U toku je njihova analiza i veštačenje.

Na pomenutim snimcima, prema našim saznanjima, vidi se navodni dostavljač hrane, poznate firme, kako ide iza automobila u kom je u tom trenutku bio Jorović. U blizini kuće, napadač je ostavio motor i krenuo pešice ka žrtvi, koja je u tom trenutku izlazila iz svog vozila i spremala se da uđe u kuću. Pritrčao mu je i zapucao. Tokom uviđaja pronađeno je 12 čaura.

- Ubica se potom vratio do motora i krenuo da beži - navodi naš sagovornik. - Poslednji put ga je kamera "uhvatila" dok se penje na Pupinov most. Potom je nestao. Potraga za njim je u toku.

Ipak, da li je Jorović platio glavom druženje sa Nemanjom Bojovićem Hemijom, tek će da se ispita. Ovaj Zemunac, koji ima kuću u Železničkoj ulici, više puta u poslednjih nekoliko meseci izbegao je smrt. Pre nekoliko meseci u dvorište mu je ubačena eksplozivna naprava, koja je oštetila tri automobila i fasadu objekta.

Sredinom januara Bojović je bio meta i oružanog napada, opet ispred ove kuće, u kojoj mu živi majka, a on povremeno svraća. Tog 17. januara je poneo namirnice, za pripremu predstojeće slave. Sa njim je tada bio i Nikola Knežević. Obojica su ranjeni u noge. Tokom policijskog ispitivanja rekli su da ne znaju ko je pucao na njih.

Navodno, podaci bezbednosnih službi ukazuju da Bojović ima određene kontakte sa "škaljarcima". Svojevremeno je bio osuđen za trgovinu narkoticima, reketiranje, razbojništva, ali i pokušaj ubistva. U medijima je "kršten" i kao vođa "novog zemunskog klana". Bio je blizak sa ubijenim Ljubomirom Markovićem Kićom (na suđenju Belivuku i Miljkoviću čulo se da je i on po nalogu ove dvojice likvidiran), kao i Veliborom Dunjićem.

Odgovarao zbog droge

UBIJENI Milan Jorović navodno je osuđivan zbog narkotika. Prema priči komšija, ima mlađeg brata, koji nije krenuo tim putem. Uskoro je trebalo da se ženi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)