PRODUŽEN PRITVOR UROŠU BLAŽIĆU: Masovni ubica iz Mladenovca ostaje iza rešetaka

Tanjug

02. 06. 2023. u 14:18

VIŠI sud u Smederevu produžio je za još 30 dana pritvor Urošu Blažiću (21) iz Dubone, koji se sumnjiči da je na teritoriji Smedereva i Mladenovca ubio osam i ranio 12 ljudi, potvrđeno je u Višem javnom tužilaštvu u Smederevu.

ПРОДУЖЕН ПРИТВОР УРОШУ БЛАЖИЋУ: Масовни убица из Младеновца остаје иза решетака

MUP

Pritvor mu je produžen zbog opasnosti od bekstva, da ne bi uticao na svedoke, da ne ponovi krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti, potvrđeno je u tom tužilaštvu.

Blažić je na saslušanju u tužilaštvu početkom maja priznao izvršenje tog krivičnog dela, odnosno da je na tri lokacije automatskom puškom pucao na više osoba koje su se nalazile u grupi, a kako je naveo, da bi zaplašio stanovništvo tih naseljenih mesta.

Sumnja se da je on izvršio krivična dela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično delo otmica.

Uroš je 4. maja, u kasnim večernjim satima i u toku noći, na teritoriji Smedereva i Mladenovca, hicima iz automatskog oružja, lišio života osam lica, a 12 lica povredio.

Prilikom pretresa osumnjičenog i prostorija koje je koristio pronađena je veća količina oružja i municije, dok je prilikom bekstva sa lica mesta osumnjičeni pretio ubistvom taksisti, te ga na takav način prinudio da ga odveze do sela na teritoriji opštine Kragujevac, gde je osumnjičeni i pronađen u objektu koji je vlasništvo njegovog ujaka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili