OTEO I UBIO RILETA KAPETANA, PA GA ZAKOPAO U DVORIŠTU VILE: Podignuta optužnica protiv Željka Bojanića za ubistvo Rista Mijanovića

Novosti online

22. 03. 2023. u 14:56

TURSKO državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv jednog od visokopozicioniranih članova kavačkog klana Željka Bojanića, kao i protiv vlasnika italijanskog restorana u blizini njegove vile Hakana K., zbog sumnje da su učestvovali u otmici, mučenju i ubistvu Cetinjanina Rista Mijanovića, zvanog Rile Kapetan, u novembru 2020. godine.

ОТЕО И УБИО РИЛЕТА КАПЕТАНА, ПА ГА ЗАКОПАО У ДВОРИШТУ ВИЛЕ: Подигнута оптужница против Жељка Бојанића за убиство Риста Мијановића

Foto: Eumostwanted.eu

Kako se navodi u optužnici, Mijanović je 10. novembra ubijen, a potom zakopan u dvorištu Bojanićeve vile, koja je potom naredne godine prekopana kako bi se sakrili tragovi. Za dvojicu osumnjičenih za ovaj zločin tužilaštvo traži kazne doživotnog zatvora i navodi da se sumnja da je ovo, kao i ubistvo vođe "škaljaraca" Jovana Vukotića u Istanbulu, u septembru 2022. godine, organizovao rođak Radoja Zvicera, Nikšićanin Radoje Živković Žuti.

– Nakon podizanja optužnice za ubistvo vođe "škaljarskog klana" Jovana Vukotića, u naselju Šišli u Istanbulu, 8. septembra prošle godine, tužilaštvo je podiglo novu optužnicu i to za ubistvo Rista Mijanovića - preneli su turski mediji.

Foto: Turska policija

Misterija nestanka Mijanovića, koga je i okrivljeni svedok Srđan Lalić pominjao pred Specijalnim sudom u Beogradu kao Rileta Kapetana, čije su namamljivanje, komadanje i bacanje u more planirali u Istanbulu, rasvetljena je posle hapšenja Živkovića, pošto su kod njega pronađene fotografije golog i vezanog Mijanovića u Bojanićevoj vili.

Hakan K., koji je imao italijanski restoran u blizini Bojanićeve vile, takođe je optužen za učešće u zločinu.

Prema informacijama koje je srpska policija poslala turskim kolegama, Mijanović, za koga se tvrdi da je bio blizak "škaljarcima", u Istanbul je došao 3. septembra 2020. i živeo je u Šišliju, kao i dve godine kasnije ubijeni Vukotić.

– Mijanovića su uhvatili u zamku, namamili ga u restoran, a potom ga oteli, mučili, ispitivali i ubili - navodi se u optužnici.

(Dan)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)