U OPROŠTAJNOM PISMU PRIZNAO ZLOČIN? Jelisavetu (76) i Gordanu (78) likvidirao mladi rođak, telo nađeno u "fijatu“ na Bežanijskoj kosi

Z. U.

27. 01. 2023. u 21:24

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, rasvetlili su teško ubistvo na Bežanijskoj kosi i kao izvršioca identifikovali Gorana Đokića (37), koji je juče izvršio samoubistvo ispred jedne zgrade na Bežanijskoj kosi.

У ОПРОШТАЈНОМ ПИСМУ ПРИЗНАО ЗЛОЧИН? Јелисавету (76) и Гордану (78) ликвидирао млади рођак, тело нађено у фијату“ на Бежанијској коси

Foto: N. Skenderija

On je, kako se sumnja, sredinom januara ove godine, u stanu u Ulici Marka Pola, ubio rođene sestre Jelisavetu (76) i dve godine stariju Gordanu. Oštrim predmetom je usmrtio Jelisavetu, a udarcima po glavi ubio Gordanu. Nakon izvršenog krivičnog dela, sa sobom je, kako se sumnja, odneo mobilni telefon i platnu karticu oštećenih sa koje je podigao milion dinara.

Telo Gorana Đokića pronađeno je juče na parkingu u Partizanske avijacije. U „fiajtu“, uz mrtvog Đokića, bili su pištolj kojim se ubio i oproštajno pismo.

Nezvanično, u oproštajnom pismu priznao je dvostruko ubistvo.

Motiv za zločin je bio novac, koristoljublje, jer je Goran, navodno, bio u dugovima.

Podsetimo, u beogradskom naselju Bežanijska kosa, u četvorospratnoj zgradi, u stanu u Ulici Marka Pola, 21. januara pronađena beživotna tela Jelisavete Đ. (76) i njene sestre Gordane Đ. (78).

Komšije, kojima je bilo sumnjivo što od Badnje večeri ne viđaju Jelisavetu Đ., primetile su da se događa nešto čudno. Prosto, sestre niko nije video ni čuo poslednjih desetak dana, a njihovi telefoni su bili - nemi. Svoje sumnje su komšije prijavile upravniku zgrade, a onda je na lice mesta stigla i policija.

Komšije su policiji rekle da su videle njima nepoznate osobe, koje su dolazile u stan kod sestara, ali da se ništa nije čulo. I dok su jedni tvrdili da je u pitanju mlađi muškarac, drugi su govorili da je stariji. Takođe, komšiluk je pričao i da su sestre nedavno prodale neku imovinu, vikendicu koju su imale van Beograda. Komšije zbog toga i sumnjaju da su, možda, sestre mučene, a onda i umorene.

Kada je policija razvalila bravu, jer je stan bio zaključan, i ušla unutra, imali su šta da vide. Nezvanično, na glavi jedne žene bio je jastuk. Druga sestra nađena je u lokvi krvi, ali za sada nema dokaza da je bilo i premetačine u stanu.

BONUS VIDEO - KOMŠINICA O UŽASU NA BEŽANIJI: "Kažu da je u pitanju dvostruko ubistvo"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)