SA SUĐENJA PREDRAGU KOLUVIJI I OSTALIM OPTUŽENIMA: Pretres Jovanjice u skladu sa zakonom

J.D.Lj.

22. 11. 2022. u 17:39

NA DANAŠNjEM suđenju u Specijalnom sudu postupajuće sudsko veće Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu odlučilo je da je pretres imanja "Jovanjica" u novembru 2019. godine, kada je pronađeno 1,6 tona kanabisa, "izvršeno u skladu sa zakonom", čim je opovrgnuta tvrdnja odbrane da je pretres bio izveden na nezakonito.

СА СУЂЕЊА ПРЕДРАГУ КОЛУВИЈИ И ОСТАЛИМ ОПТУЖЕНИМА: Претрес Јовањице у складу са законом

Foto MUP/Ilustracija

Naredbu o pretresu, kako je rečeno, doneo je sud i, uključujući i sva dokumenta koja su proistekla iz pretresa, biće uvršćeni u spise predmeta. I sve primedbe advokata odbrane i druga postojeća dokumentacija, takođe, biće razmatrani kada Veće bude donosilo konačnu odluku.

Sudija Zoran Ganić, predsednik veća, kratko je obrazložio da su sve naredbe o pretresu izdate u skladu sa zakonom, kao i da je istom prisustvovao, sada optuženi Predrag Koluvija, koji je tada potpisao zapisnike. Reč je o zapisnicima u kojima se navodi da je na imanju nađena droga, odnosno biljke sa nedozvoljenim nivoom psihoaktivne materije.

Odbrana optuženih ipak je i danas imala primedbi na ovakvu odluku i stav sudskog veća, tvrdeći i dalje da su policajci prekršili zakon kada su sa biljaka skidali bar kodove i tako "depersonalizovali".

I optuženi Koluvija je, takođe, imao primedbe na zapisnike, tvrdeći da neke od njih, on nije potpisao. On kaže da se na njima jasno vidi da je na svakom dokumentu drugačiji potpis, te da su u pitanju falsifikati. Naveo je i da je istina da je bio na imanju tokom pretresa, ali isključivo u kancelariji, te da ne zna šta je policija radila na ostalim delovima "Jovanjice".

Podsetimo, osim Koluvije, koji je vlasnik "Jovanjice" postupak se vodi i protiv devetoro njegovih kolega i saradnika, a zbog optužbi da su nezakonito proizvodili i prodavali više od tone i po kanabisa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima