POVREDE NA TELU STARICE MNOGOBROJNE I SUMNJIVE: Suđenje Nemanji Miliću, osumnjičenom da je ubio majku pre tri godine

S.J.M.

07. 10. 2022. u 11:44

U VIŠEM sudu u Beogradu, na suđenju Nemanji Miliću (57), okrivljenom za teško ubistvo majke Stanojke (83) pre tri godine u kući na Zvezdari, veštak doktor Dragan Ječmenica je naveo da je starica davljena, da je imala povrede pozadi glave, ranu na čelu, zatim povrede grudi i polomljena rebra.

ПОВРЕДЕ НА ТЕЛУ СТАРИЦЕ МНОГОБРОЈНЕ И СУМЊИВЕ: Суђење Немањи Милићу, осумњиченом да је убио мајку пре три године

Foto: Tanjug

Okrivljeni Milić je ranije rekao da je otišao u šetnju kad je pao mrak oko 21 čas i da se vratio kući oko ponoći i da je tad video da mu je majka imala povrede, a oko 2.30 u noći je prestala da diše. 

Na pitanje sudije Olivere Pajić da li su sve te povrede mogle nastati u periodu kad Milić nije bio kod kuće, veštak je rekao da se ne može isključiti i ta mogućnost.

 - Nemamo egzaktnih parametara da se precizno odredi vreme nanošenja povreda koje su izazvale smrt. S obzirom na njihov karakter, one su mogle da nastanu unutar 24 časa - rekao je Ječmenica.

On je naveo da su povrede pozadi glave mogle nastati drmusanjem i udaranjem glave u recimo uzglavlje krevet, udaranjem pesnicom, ravnim delom daske ili nekim predmetom glatke površine.

 - Te povrede nisu spolja vidljive, već su konstatovane tek na obdukciji. Najverovatnije je tad ležala ili bila u poluležećem položaju. Na čelu je imala ranu, koja je laka povreda i mogla je nastati udarcem tupim uskim predmetom, ivicom daske, a ne može se isključiti ni pesnica - kazao je veštak. - Kapi krvi nađene na četiri daske u kući mogle su prsnuti samo iz te rane na čelu ili iz nosa, koji je bio polomljen.

Veštak je rekao da smrt od tih povreda nije trenutno nastupila, već je bilo potrebno da prođe neko vreme.

Na pitanje sudije da li su mogle nastati padom, on je rekao da nisu, zbog karaktera povreda na grudima i polomljenih rebara.

Takođe je naveo da su povrede vrata nanesene pritiskom i stezanjem prstiju šaka.

BONUS VIDEO:

DESILO SE PRE 36 GODINA: Hrabar potez Milutina zbog kog je dobio nagradu Večernjih novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!