"VAŽILA JE ZA NEKOGA KO ZNA SVAKU GLJIVU": Detalji slučaja trovanja, sledi veštačenje pečuraka

V. M.

06. 10. 2022. u 22:02

ALEKSANDAR Protić, osnovni javni tužilac u Šapcu, izjavio je, za "Novosti", da je sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u tom gradu prihvatio predlog Osnovnog javnog tužilaštva i odredio pritvor za Maru D. (72) iz okoline Koceljeve, koja je osumnjičena da je, prodajući otrovne pečurke, učinila teško delo protiv zdravlja ljudi.

ВАЖИЛА ЈЕ ЗА НЕКОГА КО ЗНА СВАКУ ГЉИВУ: Детаљи случаја тровања, следи вештачење печурака

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Mara D. je uhapšena u ponedeljak, pošto je konstatovano da je otrovano 12 Šapčana, koji su, kako se sumnja, kupovali gljive od nje, ispred gradske pijace "Živinarnik". Gljive je ova penzionerka, kao što to čini najamanje desetak godina, prodavala "na crno" kao i drugi slični prodavci, kojih nije bilo malo oko pijačne ograde. Sumnja se da je baka Mara otrovne pečurke prodala prošle srede, a u najtežem stanju je žena (57), koja je sa još petoro sugrađana smeštena na VMA.

Od starice je oduzet deo gljiva, što će biti važno za veštačenje i dalju istragu, koju sveobuhvatno radi Osnovno javno tužilaštvo u Šapcu sa ovdašnjom policijom. Od žene, koja je u najtežem stanju, po svoj prilici, nisu uzeti uzorci ostatka otrovnih gljiva, jer ih je, navodno, njena sestra, koja je raspremala stan, bacila u smeće, ne znajući da će biti potrebni istražiteljima.

- Eto, baka Mara je važila za nekog ko zna svaku gljivu, pa vidimo šta se dogodilo - kažu naši sagovornici na pijaci "Živinarnik".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)