UNUK SEKIROM UBIO DEDU I NJEGOVU SESTRU? U Zmajevu nađena beživotna tela dvoje penzionera Dragana Manojlovića (74) i Zore Dakić (83)

Lj. PRERADOVIĆ

08. 07. 2022. u 07:15

U KUĆI u Ulici Radoja Domanovića 20, na kraju Zmajeva, u četvrtak kasno noću, nađena su beživotna tela meštanina Dragana Manojlovića (74) i njegove sestre od ujaka Zore Dakić (83).

УНУК СЕКИРОМ УБИО ДЕДУ И ЊЕГОВУ СЕСТРУ? У Змајеву нађена беживотна тела двоје пензионера Драгана Манојловића (74) и Зоре Дакић (83)

Marko Polovina, Foto: Društvene mreže

Oboje su bili u lokvi krvi, sa vidljivim povredama nanetim oštrim predmetom, najverovatnije sekirom.

Pretpostavlja se da su njih dvoje usmrćeni u utorak, 5. jula.

Za surovu likvidaciju dvoje penzionera, kako nezvanično saznajemo, osumnjičen je Manojlovićev unuk Marko P. (29), sin njegove ćerke Ružice P. Policija za njim intenzivno traga, a pretpostavlja se da je iz sela pobegao ukradenim automobilom, navodno dedinim, i da se krije u okolini. Njegov mobilni telefon je nedostupan već dva dana, i nikome se ne javlja. Na kući Manojlovića postoje video-kamere.

Krvavi zločin, koji je uznemirio meštane Zmajeva, otkriven je u sredu kasno uveče, kada je policija, koju je prethodno pozvala Manojlovićeva ćerka, jer sa ocem ceo dan nije mogla da stupi u kontakt, došla na vrata njegovog doma, da proveri šta se dešava.

On se čitavog dana nije javljao na telefon, a bilo joj je sumnjivo i to što Dragan u sredu u Ravnom nije prisustvovao sahrani svoje rođene sestre, koja je preminula dan ranije.

- U kući su zatekli beživotna tela Dragana i njegove sestre Zore, koja je prošle godine iz Hrvatske došla da živi kod njega, u lokvama krvi sa vidljivim povredama - saznajemo od izvora upoznatog sa istragom.

- Stvari u kući su ispreturane, ali zasada se još ne zna da li je i šta odatle odneto. Tela ubijenih su prebačena u Institut za sudsku medicinu, gde će se obdukcijom utvrditi uzrok smrti.

Otac osumnjičenog za dvostruko ubistvo, i Manojlovićev zet M. P. potvrđujući nam da je od policije saznao da je njegov sin Marko osumnjičen i da ga traže, ali da ne zna šta se desilo.

- Moj sin nije tu, ne znamo gde je, i ne možemo sa njim da stupimo u kontakt - očajnim glasom kaže M. P., dodajući da misli da njegov sin ništa nije uradio.

- Nisam ga video od prekjuče, a on, inače, sa svojom devojkom živi u drugoj kući. Ona je tu, ali njega nema. Moja supruga i stariji sin su otišli da ugovore sve oko sahrane.

Po onome što nam je otac osumnjičenog ispričao, Dragan Manojlović se bavio poljoprivredom, i bio je situiran, ali oni kao porodica i nisu imali blizak odnos sa njim.

Operativci iz Novog Sada i Vrbasa, juče su razgovarali sa devojkom osumnjičenog Marka, koji sa njom živi u kući udaljenoj nekoliko ulica od Manojlovićeve.

Stanari Ulice Radoja Domanovića uznemireni saznanjem da su starije komšije ubijene, kažu da su za nemili događaj saznali tek u četvrtak ujutro. Ništa nisu ni čuli ni videli, pa ih je iznenadilo kada su juče ujutro videli policiju ispred Draganove kuće.

Kažu da su poznavali Dragana i za njega vele da je bio dobar i radan čovek. Pre dve godine je imao šlog, oporavio se, ali se teže kretao. Neki su čak ostavili i jezivu poruku za njegovog unuka, ispisanu rukom, kojom traže smrtnu kaznu za zločinca. 

DANAS SAHRANA

DRAGAN Manojlović će biti sahranjen danas u 16 časova na Pravoslavnom groblju u Zmajevu. Na kapiju njegove kuće juče je stavljena umrlica, a u potpisu se kao ožalošćeni navode ćerka sa porodicom, sestra, sestrić, kumovi i prijatelji.

NESTAO NOVAC

OSUMNjIČENI je radio u jednoj privatnoj firmi u Zmajevu, a sada se po selu priča da je on, pre godinu dana, iz dedine kuće uzeo veću sumu deviza, pominje se svota od 20.000 evra, i da ga je Manojlović zbog toga, navodno, tužio, ali da je na kraju odustao. Prema onome što se moglo čuti među meštanima, Manojlović je unuku Marku prepisao i nekoliko jutara zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno!