MILOŠEV PRIJATELJ O KOBNOJ NOĆI I SUSRETU SA UBICOM: Policajci su mi rekli "Nećemo da odugovlačimo, drug ti je ubijen"

Novosti online

28. 01. 2022. u 09:20

FILIP Bjelić, najbolji prijatelj pre tri godine ubijenog Miloša Mileusnića (24), govori o danu kada je izgubio druga, suđenju ubici i životu bez prijatelja.

МИЛОШЕВ ПРИЈАТЕЉ О КОБНОЈ НОЋИ И СУСРЕТУ СА УБИЦОМ: Полицајци су ми рекли Нећемо да одуговлачимо, друг ти је убијен

Foto privatna arhiva

- Miloš je uvek uz mene, pogledajte, nosim njegovu jaknu. Nekoliko meseci pre nego što će biti ubijen rekao mi je: "Ako odem u Ameriku, jaknu ću ti pokloniti"- ovako počinje priču Bjelić dok pored sebe odlaže Miloševu zimsku jaknu.

Bili su cimeri četiri godine. Delili i dobro i zlo u četiri zida.

- Umeo je Miloš da mi kaže: "Joj, Filipe, kada bi ovi zidovi znali da pričaju šta sve čuju od nas". Ni pomislio nisam da ću se iseliti iz stana i da ću iznositi i moje i njegove stvari. Miloševi roditelji su me pitali šta želim da uzmem od garderobe. Rekao sam samo jaknu i to je to. Od tada je čuvam i pazim gde je odlažem - priča Filip dok stiska prste na rukama.

Tvrdi da mu je teško da se priseća dana kada mu je Neđeljko Đurović uzeo najvernijeg prijatelja.

- Tog 27. januara bio sam u gradu i vratio se oko pet ujutru. Miloš je bio budan. Sećam se da sam ga molio samo da me pusti da spavam, a on je želeo što više da pričamo. Stalno me je nešto zapitkivao... - objašnjava Filip i dodaje da je Miloš zatim otišao da se vidi sa devojkom Katarinom.

Iz sna je Bjelića probudila policija.

- Sećam se da su mi rekli: "Nećemo da odugovlačimo, drug ti je ubijen". Nisam znao šta me je snašlo i gde se nalazim. Ispitivanje su nastavili u stanici policije. Dok sam davao izjavu čuo sam kako je zvonio alarm na Miloševom mobilnom telefonu. Navio ga je kako bismo zajedno gledali Novaka Đokovića - priča Filip.

Kako sam kaže naš sagovornik, najteži mu je bio trenutak kada je otišao u dom Mileusnića da izjavi saučešće. Miloševi roditelji su mu bili poput njegovih.

Prolazili su dani, meseci i godine od ubistva studenta iz Čačka.

- Došao je dan početka suđenja Đuroviću. Stajao sam ispred sudnice, a Đurović je išao ka meni. Nisam znao kako da reagujem. Zanemeo sam od bola. Osećao sam se kao da ću pasti u nesvest. Celo telo mi se naježilo. On je bio hladan, bezosećajan... Da takvog čoveka sretnem usred dana na ulici, ne bi mi bilo prijatno - priča Bjelić i dodaje da jedino što želi jeste da osuđeni ubica njegovog druga bude u zatvoru do kraja života i da pati kao što pati on za najboljim prijateljem.

Miloša Mileusnića pamtiće po dobroti, iskrenosti i smehu koji je širio gde god da se pojavi.

- Samo da si nasmejan, baš takvog te pamtim - najbolje oslikava mog pokojnog druga Miloša.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: STRAVIČNA NESREĆA KOD PUMPE "ZMAJ": Muškarca udario autobus, telo i dalje leži nasred auto-puta

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima