BIO NEURAČUNLJIV KAD JE SEKIROM NAPAO RODITELJE: Suđenje Predragu M. iz Svojnova zakazano za 22. april

Зорана Рашић
Zorana Rašić

17. 04. 2024. u 19:09

KOMISIJSKIM veštačenjem je utvrđeno da je Predrag M. (45) iz Svojnova bio neuračunljiv kad je 8. novembra prošle godine, u porodičnoj kući u tom selu napao sekirom svoje roditelje, udarivši oca Dobrivoja (70) više puta u glavu, dok je majku Desanku M. isekao, rečeno je „Novostima“ u Višem javnom tužilaštvu u Jagodini.

БИО НЕУРАЧУНЉИВ КАД ЈЕ СЕКИРОМ НАПАО РОДИТЕЉЕ: Суђење Предрагу М. из Својнова заказано за 22. април

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Završno suđenje je zakazano  za 22. april, pa se očekuje da bude usvojen predlog Višeg tužilaštva da se Predragu M.  izrekne mera obaveznog psihijatrijskog lečenja u zdravstvenoj ustanovi zatvorenog tipa.

Za kratko vreme ovo je drugi slučaj porodičnog zločina na teritoriji paraćinske opštine gde su veštaci utvrdili da su izvršioci bili neuračunljivi.

 

Foto: Z. Rašić

Podsetimo, krvavi pir u Svojnovu dogodio se u ranim jutarnjim satima prošle godine, na Mitrovdan, kada je posle svađe razjareni sin nasrnuo sekirom na oca Dobrivoja (70) nanevši mu teške povrede lobanje i mozga, dok je majku Desanku M. posekao po licu. Teško povređeni otac operisan je na Odeljenju neurohirurgije u Opštoj bolnici u Ćupriji, ali su povrede bile takve da je preminuo posle nekoliko dana ne probudivši se iz kome.

Meštani Svojnova za „Novosti“ su rekli da je Predrag psihički oboleo i da se godinama leči, te da je bolest kulminirala nakon što mu je umrlo malo dete pre više godina.

- Već nekoliko meseci pričao je po selu da će da pobije roditelje ali niko to nije uzimao za ozbiljno. Uzimao je terapiju, nije pio alkohol, ali mu nije bilo bolje. Inače, živeo je zajednici sa roditeljima i odraslim sinom, a pominjao je i neke probleme oko imovine – rekao je tada jedan od komšija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)