PLAKAO DOK JE PRIČAO O ČUVARU: Detalji iz sudnice - Vladimir Kecmanović odgovarao na pitanja roditelja dece ubijene i ranjene u "Ribnikaru"

S. J. M.

01. 04. 2024. u 21:59

VLADIMIR Kecmanović, otac Koste koji je pobio devetoro dece i čuvara Dragana Vlahovića u svojoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", ni danas nije završio iznošenje odbrane.

ПЛАКАО ДОК ЈЕ ПРИЧАО О ЧУВАРУ: Детаљи из суднице - Владимир Кецмановић одговарао на питања родитеља деце убијене и рањене у Рибникару

Foto: Privatna arhiva

On je odgovarao na pitanja oštećenih, roditelja ubijene dece, ali do kraja pretresa nisu svi koji žele stigli da postave pitanje, pa će nastaviti sutra. Kako saznajemo još troje je ostalo da postavlja pitanja. Njegov branilac Irina Borović kazala je da je na sva pitanja koja je sud dozvolio odgovorio u potpunosti.

U sudnici je bilo rasprave oko pojedinih pitanja roditelja, koji su kasnije izašli prilično tužni i potrešeni. Prema našim informacijama, sud je odbijao pitanja koja nisu bila direktno vezana za ono za šta su Kecmanovići optuženi, već su sadržala i ličnu konotaciju vezanu za ubistva dece. 

Kecmanović je navodno rekao da nije kriv, ali da oseća odgovornost. Prema nezvaničnim informacijama rasplakao se kada je pričao o čuvaru Draganu.

Međutim, naš izvor kaže da ipak nije odgovorio na sva dozvoljena pitanja roditelja, već da je na mnoga odgovara sa "na to ne mogu da odgovorim". Čini se da roditelji nisu dobili mnoge odgovore, koje su tražili od oca dečaka koji im je pobio decu. 

Ukoliko Vladimir sutra završi odgovaranje, onda bi iznošenje odbrane trebala da započne njegova supruga Miljana Kecmanović. On je na ranijem pretresu odbio da odgovara na pitanja punomoćnika oštećenih, ali je odgovarao na pitanja tužioca, kojih je bilo više od 200 i sudije.

Vladimir Kecmanović tereti se za teško delo protiv opšte sigurnosti, jer je, kako stoji u optužnici, sina Kostu učio da puca iz vatrenog oružja, pa čak i u mete ljudskih silueta i nije po propisima obezbedio oružje, pa je Kosta "provalio" šifre plastičnih kutija i uzeo dva pištolja i metke pa izvršio strašan zločin. On se od 3. maja prošle godine nalazi u pritvoru.

Njegova žena Miljana Kecmanović brani se sa slobode i okrivljena je za nedozvoljeno držanje municije, jer je na jednoj čauri nađenoj u učionici istorije, koju je Kosta ispucao, pronađen njen DNK trag.

Ovo suđenje je inače zatvoreno za javnost, kako je sudija obrazložio, zbog zaštite interesa maloletnika, jer je njih devet ubijeno, a pet ranjeno.

Kada Kecmanovići završe iznošenje odbrane onda će je započeti optuženi za davanje lažnog iskaza vlasnik streljane Ratko Ivanović i instruktor Nemanja Marinković.

Kosta ne može krivično da odgovara, jer nije bio napunio 14 godina i on se od privođenja u policiju nakon zločina nalazi u psihijatrijskoj bolnici.

BONUS VIDEO - SNIMAK IZ BEČA: Devojčica liči na nestalu Danku, radi se na identifikaciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?