BRAČNI PAR PRIZNAO, PA POREKAO KRIVICU: Suđenje za osam kilograma kokaina zapenjenog u Kotežu

S. J. M.

11. 12. 2023. u 14:18

MILAN Ubović (61) optužen za nedozvoljenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, pošto se sumnja da je 8 kilograma kokaina zaplenjenog u Kotežu prošle godine njegovo, negirao je danas u Višem sudu u Beogradu izvršenje krivičnog dela.

БРАЧНИ ПАР ПРИЗНАО, ПА ПОРЕКАО КРИВИЦУ: Суђење за осам килограма кокаина запењеног у Котежу

Foto:PU Kraljevo

 I bračni par iz Starčeva Dalibor Petković (41) i Mirjana Strigić (37), optuženi za isto krivično delo, jer se sumnja da su za Ubovića taj kokain u kamionu prokrijumčarili iz Holandije, negirali su njegovo izvršenje, iako su u proteklom periodu pokušali da naprave sporazum o priznanju krivice sa Višim tužilaštvom.

Njih dvoje su ranije prilikom iznošenja odbrane u tužilaštvu priznali krivicu, a danas su je u sudu porekli. Inače, tužilaštvo nije prihvatilo uslove predloženog sporazuma, tako da će se i njima dvoma suditi.

Branioci svo troje okrivljenih u uvodnim rečima osporili su optužnicu, opise krivičnog dela, koji su u njoj navedeni i pravnu kvalifikaciju. 

Strigić i Petković se terete da su u Srbiju prokrijumčarili osam kilograma kokaina iz Holandije. Uhapšeni su u novembru prošle godine u Kotežu prilikom primopredaje narkotika. Policija je prvo uhapsila Ubovića i Mirjanu Strigić, koja mu je davala dva kilograma kokaina, a onda je pregledan i kamion, koji je vozio Petković, i u njemu je pronađeno još šest kilograma kokaina.

Optužena žena se brani sa slobode, dok su dvojica okrivljenih u pritvoru.

Milan Ubović je i ranije osuđivan i izdržao je kaznu od četiri godine zatvora.

Petković i Strigić su radili kao prevoznici u jednoj firmi po ugovoru, ali im on nakon hapšenja nije produžen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana