ZBOG DEMENCIJE NIJE IZNEO ODBRANU: Počelo suđenje instruktoru jahanja Milošu Đukiću

S. J. M.

11. 09. 2023. u 10:39

NISAM kriv. Te devojke što su me optužile nisu u pravu. Ovako se danas u Višem sudu u Beogradu izjasnio Miloš Đukić (70) instruktor jahanja u konjičkom klubu u Lipovačkoj šumi, koji je optužen za silovanje jedne devojke i nedozvoljene polne radnje nad još njih šest.

ЗБОГ ДЕМЕНЦИЈЕ НИЈЕ ИЗНЕО ОДБРАНУ: Почело суђење инструктору јахања Милошу Ђукићу

Miloš Đukić, Foto A. Stevanović

On je rekao da će po savetu advokata iskoristiti pravo da ne iznisi odbranu.

Kako nam je nakon suđenja rekao njegov branilac Vilijam Paspalovski, Đukić nije u stanju da iznese odbranu.

- Veštačenje je utvrdilo da ima demenciju. On brka datume i događaje, a optužen je za vremenski period 13 godina unazad, tako da sam ga savetovao da ne iznosi odbranu - kaže nam Paspalovski. - Iznositi odbranu u sudu je vrlo komplikovano, naročito u takvom zdravstvenom stanju.

Branilac je rekao da će sada kada je suđenje otvoreno, javnost biti šokirana kada neki dokazi, koje imaju izađu na videlo, jar kako kaže nije sve crno i belo i onako kako su te devojke posle Đukićevog hapšenja pričale u medijima.

Inače sud je odbio predlog odbrane da se Đukić pusti u kućni pritvor.

Sudija Ivana Ramić je pitala učesnike suđenja da li smatraju da je zbog zaštite privatnosti oštećenih potrebno isključiti javnost sa suđenja, a kako ni tužilaštvo ni odbrana to nisu podržali, navela je da sud za sada neće doneti takvu odluku, ali ako u kasnijem toku procesa oceni da to treba učiniti, onda će isključiti javost sa glavnih pretresa. Novinare je upozorila da imaju u vidu da su oštećene devojke posebno osetljivi svedoci i da se prema njima tako odnose kada izveštavaju i ne otkrivaju njihove identitete, već da koriste inicijale.

Tako je i sama na kraju navela da će na sledeći pretres krajem oktobra biti povane oštećene K. Š. i A. P.

Miloša Đukić je optužen da je ivršio krivična dela – silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i pet krivičnih dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica  škole jahanja, od kojih je pet bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela.

Okrivljeni je, kako se sumnja, sva pomenuta krivična dela izvršio u prostorijama konjičkog kluba u periodu od 2010. do 2021. godine dok su devojke boravile u klubu radi treniranja jahanja.

Sumnja se da je Đukić u decembru 2010. godine silovao maloletnu devojku, koja je u to vreme imala 17 godina.

Nad devojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje.

Takođe, postoji sumnja da je nad drugom devojkom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dve punoletne devojke u istom vremenskom periodu.

Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična dela nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 i 11 godina.

BONUS VIDEO: MIKA IZNOSI ODBRANU - Aleksić stigao u Palatu pravde

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

NEVIĐEN HAOS: Potukli se Kilijan Mbape i superbogati gazda PSŽ-a?!