"NOVOSTI" SAZNAJU: Tužilaštvo i advokati traže izuzeće predsednika veća u novom slučaju protiv Šarića

N.B.

29. 05. 2023. u 14:03

JAVNO tužilaštvo za organizovani kriminal, kao i branioci koji su angažovani u novom postupku koji se vodi protiv Darka Šarića i drugih optuženih, kako nezvanično saznajemo, podneli su predsedniku Višeg suda u Beogradu zahtev za izuzeće sudije Siniše Petrovića, koji je postavljen da sa još dvoje kolega vodi glavni pretres.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Тужилаштво и адвокати траже изузеће председника већа у новом случају против Шарића

Foto Z. Jovanović

Kako saznajemo, razlog za ovakav zahtev je činjenica da je Petrović, koji je delegiran da bude predsednik tročlanog veća, postupao u istom predmetu kao sudija za prethodni postupak, odlučujući o produženju pritvora.

Inače, prema optužnici, Šarić je, između ostalog, stvorio plan koji je podrazumevao da se iz "bezobzirne osvete ubije Nebojša Joksović, svedok-saradnik u postupku koji se protiv Pljevljaka i još nekoliko okrivljenih vodio pred Specijalnim sudom. Kada u tome nije uspeo, tvrdi se da je organizovao ostale optužene da rade na Joksovićevoj diskreditaciji, kako bi on izgubio povlašćeni status. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

SOFIJA MILOŠEVIĆ PODELILA DIRLJIV PRIZOR: Pogledajte ko je Luki Joviću doneo sreću na utakmici sa Slovenijom (FOTO)