KOJIĆ BIO PRVA ŽRTVA KRVAVE MAŠINE ZA MESO: Nikola Spasojević nastavio svedočenje na suđenju ekipi Belivuka i Miljkovića

Z.Uskoković

15. 05. 2023. u 21:30

MAŠINA za mlevenje mesa nabavljena je posle otmice i ubistva Gorana Mihajlovića. Ona je doneta i smeštena u kući u Ritopeku po nalogu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Prva žrtva, čiji su ostaci samleveni u njoj, bio je Miljkovićev kum Mirko Kojić Koja.

КОЈИЋ БИО ПРВА ЖРТВА КРВАВЕ МАШИНЕ ЗА МЕСО: Никола Спасојевић наставио сведочење на суђењу екипи Беливука и Миљковића

Foto: M. Anđela

Ovo je danas, u nastavku suđenja Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću, kao i članovima njihove kriminalne grupe, ispričao drugi Miljkovićev kum, svedok - okrivljeni Nikola Spasojević. Ovoj kriminalnoj grupi sudi se za sedam ubistava, trgovinu narkoticima, nelegalno držanje oružja, otmicu i silovanje.

- U jednom trenutku meni su Belivuk i Miljković, posle ubistva Gorana Mihajlovića, predlagali da se preselim u tu kuću u Ritopeku, i da tamo živim sa majkom, jer sam bio podstanar - ispričao je Spasojević.

- Predlagali su da moja majka povremeno ode na dva - tri dana u banju, kada bi im kuća zatrebala. Oni bi joj to platili. Ja sam odbio da se preselim u tu kuću.

Mirko Kojić Koja, Foto Printskrin TV Insajder

Mirko Kojić Koja

U pokušaju da omalovaže i na neki način diskredituju svedoka-okrivljenog, Marko Miljković, ali i Nebojša Janković, postavljali su pitanja i iznosili tvrdnje koje je Spasojević vrlo staloženo odbacivao.

- Jesi li uhvaćen kako unosiš nož u sud - upitao je Miljković.

- Sudija, znam šta radi. Nisam hteo nikome da naudim. Reč je o britvi, uspomeni mog pokojnog oca, koju stalno nosim u torbi. Zaboravio sam na nju kada sam jednom prilikom dolazio u sud. Uredno sam prijavio na prijavnici i napisao izjavu. Ta britvica nema čak ni vrh - objasnio je Spasojević.

Pred ženom si mi diktirao

BELIVUK: Pominjao si da se vratimo na Mitića, da sam ti izdiktirao spisak da kupiš eksere, čekiće, za šta sam ih koristio? Spasojević: Nisi ih koristio. Korišćene su čizme, kombinezoni, kačketi. Nemoj da me teraš da pominjem pred kim si mi diktirao spisak. Belivuk: Zašto, ja se ne bojim? Spasojević: Pred tvojom ženom si mi diktirao. 

Belivuk: Sad mi ženu uvlačiš u priču...

I optuženi Janković, koji je u skaj-komunikaciji imao nadimak "Hel", išao je na to da zastraši Spasojevića:

- Znaš li ti, Nikola, da si opisao svoje učešće u ubistvima u Atini i na Krfu i tako priznao. Kad završiš ovde, možeš da budeš izručen Crnoj Gori i Grčkoj, gde se vode postupci.

- Nisam to znao, ali svejedno. Ne plašim se. Ispričao sam istinu. Ovde sam već osuđen na 14 godina za ono što sam učinio sa vama - nije se dao omesti u svojim izlaganjima okrivljeni saradnik.

- Da li se plašiš smrti, pa si se uplašio smrtne kazne i odlučio si da ovde lažeš i izmišljaš - insistirao je Janković.

- Da sam mogao da se sakrijem i pobegnem od vas mnogo pre, ja bih to uradio - odgovorio mu je Spasojević. - Ali, za skrivanje je potrebno mnogo para, a ja ih nemam. A, plašio sam se Belivuka i Miljkovića. Kajem se zbog svega što sam sa vama radio.

Tokom unakrsnog ispitivanja, Spasojević je ponovo iznosio detalje o otmicama i ubistvima Gorana Mihajlovića, Gorana Veličkovića Goksija, Aleksandra Gligorijevića Pukija i Nikole Mitića. U jednom momentu, opisujući kako je savladan Gligorijević, okrivljeni saradnik je rekao:

- Oni su ga uveli u kuću, a ja sam za to vreme kosio travu u dvorištu. U jednom trenutku čuo sam tup-tup. Tada je verovatno pao i savladali su ga. Video sam kako ga sa lisicama na rukama, koje su mu bile svezane na leđima, vode u garažu, pa u skrivenu prostoriju. Kada sam posle ušao, video sam da su mu ruke bile modre koliko su ga lisice stegle.

Čija su bila kola

NA pitanje Marka Miljković ko je i kad doneo industrijsku mašinu za mlevenje mesa u kuću u Ritopeku, Spasojević je rekao da ne zna, ali da pretpostavlja da su je doneli Belivuk, Miljković i Vlade Draganić. Miljković ga je ispitivao i o tome kojim je vozilom došao jedan od braće Budimir tokom otmice Gorana Veličkovića, na šta je Spasojević odgovorio da je došao blindiranom "sedmicom", dok je pobrojao i čija kola su se tad već nalazila u Ritopeku.

Čim je Spasojević izveden iz sudnice, za reč se javio advokat Stefan Jokić, koji je u ime ostalih advokata odbrane zatražio izuzeće zamenika tužioca, sudskog veća i predsednika Višeg suda u Beogradu. Ovim zahtevima pridružila su se dvojica prvooptuženih, Veljko Belivuk i Marko Miljković, koji su imali unapred napisano šta će da kažu i to su pročitali za govornicom, navodno nezadovoljni zbog toga što su Bojan Hrvatin, Srđan Lalić i Nikola Spasojević dobili povlašćeniji status. Oni su osporili njihovo svedočenje i imali niz primedbi na njihova izlaganja.

Prethodno je advokat prvoptuženih Nikola Jerković pokušao da dokaže Nikoli Spasojeviću da ga je tužilaštvo obmanulo jer je priznao dela koja nije počinio i za koja mu sleduje mnogo manja kazna. Obraćanje Belivuka i Miljkovića, kao i pojedinih advokata sudijskom veću i tužiocima izgledalo je kao svojevrsna pretnja.

Dok se ne odluči o ovim zahtevima odbrane, suđenja zakazana za ovu nedelju su otkazana i naknadno će biti zakazana nova

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove