SEKIROM SAM GA UDARIO IZ SVE SNAGE: Suđenje za zločin u Rušnju, Živojin tvrdi - Živko pretio da će mi pobiti porodicu i unuče

S. J. M.

25. 01. 2023. u 18:05

- ŽIVKO je u desnoj ruci držao kratku sekiricu i zamahnuo je na mene njome visoko iznad glave.

СЕКИРОМ  САМ ГА УДАРИО ИЗ СВЕ СНАГЕ: Суђење за злочин у Рушњу, Живојин тврди - Живко претио да ће ми побити породицу и унуче

Foto N. Skenderija

 Ja sam ga uhvatio za ruku i sekira je pala iza mojih leđa. Uplašio sam se za svoj život. Okrenuo sam se, uzeo sekiru i rekao mu: "Idi pogledaj ormar kad si već došao da gledaš". On je krenuo i ja sam iskoristio priliku i udario ga sa leđa iz sve snage tupim delom sekire po glavi. On je pao na levi bok i zaglavio se između trosedan i fotelje, a meni je pao mrak na oči, obnevideo sam i onda nasumično nastavio da ga udaram svuda kuda sam stigao, po telu, ramenima, rukama, nogama i ne znam koliko puta sam ga udario.

Ovako je na današnjem suđenju okrivljeni Živojin Nikolić ispričao kako je 21. februara prošle godine u Rušnju ubio Živka Đakovića, čiju je kuću pet godina ranije kupio na licitaciji. On je optužen za teško ubistvo na svirep i podmukao način, a od avgusta prošle godine nalazi se u kućnom pritvoru.

Nikolić je tog dana u kući uveo struju i krenuo u stan i kad je kako je rekao hteo da zaključa vrata, pojavio se Živko Đaković sa sekirom u desnoj ruci i belom kanticom sa motičicom.

- Gurali smo se tu i on je ušao i u hodniku ostavio kanticu. Govorio sam mu da nema prava da ulazi i pitao ga šta to radi i zašto preti da će me ubiti i pobiti mi porodicu i unuče - ispričao je Nikolić. - On je tražio da gleda kamin i ormar gde su ostale njegove stvari i onda me napao sekirom. Sećam se dobro samo mog prvog udarca, a ostalih ne. Udario sam ga da ga povredim i onemogućim da mi uzme sekiru ili me opet napadne.

Okrivljeni kaže da je kad je video da Živko ne ustaje, razmišljao da zove Hitnu pomoć i policiju.

- Onda pomislio da će se stvoriti gužva, da će doći rođaci i komšije da me satru. Razmišljao sam šta da radim i rekao sebi, ma neću da zovem. Izašao sam, zaključao kuću i otišao autobusom u stan.

Na pitanje sudije zašto je zaključao kuću, Nikolić je rekao "da neko ne uđe i dotuče Živka ako je živ i ustane". Na kostataciju sudije da u slučaju da je živ ne bi mogao da izađe, Nikolić je objasnio da ta zaključana vrata mogu iznutra da se otvore. Sutradan je kaže hteo da ide u Elektrodistribuciju da prenese struju na svoje ime, jer mu je bila usput do policije i onda da se prijavi policiji. Video je kaže žandarmeriju u ulici i izašao je iz stana i predao se sa rukama podignutim u vis.

SREDNjI AFEKAT

PSIHIJATRIJSKO - psihološko veštačenje okrivljenog Nikolića utvrdilo je da je on u vreme izvršenja krivičnog dela bio smanjene uračunljivosti, ali ne bitno.

- Ocenjeno je da je afekat bio srednjeg intenziteta, upravo zato što je posle učinjenog krivičnog dela imao dovoljno snage i energije da nastavi normalno funkcionisanje i redovne aktivnnosti u životu. Da je afekat bio visokog stepena, on ne bi mogao da obavlja te radnje - navela je veštak Bojana Kecman.
Inače okrivljeni Nikolić je imao psihijatrijsku bolest od koje se lečio pre 23 godine, ležao i u bolnici i zbog koje je prevremeno penzionisan.

Na pitanje tužioca Nikolić je rekao da je Živko tvrdio da u kući ima velike pare i da mu je on onda govorio da zove policiju da dođe, pa da nađe te pare. Ta kuća je sada zapečaćena i u njoj niko ne živi.

- Kajem se što sam ga ubio i žao mi je, ali da vratim vreme ne mogu. Od kako sam kupio kuću 3. novembra 2016. godine on mi je stalno pretio, psovao me i oštećivao mi brave i katance. Zbog pretnji sam podnosio krivične prijave protiv njega. Komšije su me tada upozorile da sa njim uvek budem na rastojanju bar dva metra, jer je nožem "izbušio" nekog čoveka zbog preljube.

BONUS VIDEO - PRIPADNICI ROSU PUCALI NA SRBE: Teško ranjenog Miljana dovoze u bolnicu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)