KRVI JE BILO SVUDA: Podignuta optužnica za dvostruko ubistvo u Zmajevu, unuk sekirom ubio dedu i njegovu sestru (VIDEO)

Lj.P.

18. 01. 2023. u 17:27

VIŠE javno tužilaštvo u Somboru podiglo je optužnicu protiv Marka P. (29) iz Zmajeva osumnjičenog da je 5. jula 2022. godine usmrtio dedu po majci Dragana Manojlovića (74) i njegovu sestru od ujaka Zoru Dakić (83), ali ona još nije stupila na pravnu snagu.

КРВИ ЈЕ БИЛО СВУДА: Подигнута оптужница за двоструко убиство у Змајеву, унук секиром убио деду и његову сестру (ВИДЕО)

Marko Polovina, Foto: Društvene mreže

Ovaj dvadesetdevetogodišnjak, koji se u početku branio ćutanjem, u međuvremenu je, kako saznajemo, izneo svoju odbranu, a kazao je da se ne seća kritičnog događaja.

Osumnjičeni unuk i dalje ostaje u pritvoru koji mu je produžen do 3. februara, a ova mera izrečena mu je zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju na opasnost bekstva, da bi boravkom na slobodi u kratkom vremesnkom periodu mogao ponoviti krivično delo, ali i zbog sunje da je počinio krivično delo za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje deset godina ili doživotni zatvor, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Osumnjičeni Marko P. je uhapšen u noći između 12. i 13. jula prošle godine, a pronađen je u ukradenim kolima u šumi u Vršačkom bregu. Njemu su policajci iz Novog Sada, Pančeva i Vršca, stavili lisice na ruke nepunih deset dana nakon zločina. On se sve vreme krio u dedinoj „dačiji“, kojom je pobegao iz Zmajeva.

Na saslušanju, nakon hapšenja, Marko P. nije izneo odbranu, a kako je tada za naš list rekao njegov branilac, advokat Goran Karadarević, tu odluku su doneli jer smatraju da psihički nije sposoban da u celosti i adekvatno prenese svoje izjašnjenje o optužbi.

Beživotna tela Dragana Manojlovića i njegove sestre Zore Dakić u Ulici Radoja Domanovića 20 u Zmajevu, policija je pronašla dan nakon stravičnog zločina jer je ćerka ubijenog, prema našim saznanjima, pozvala policiju. Ona je rekla da joj se otac celog dana nije javljao na telefon,a rodbini i poznanicima je bilo sumnjivo što Dragan dan rinije nije prisustvovao sahrani rođene sestre u obližnjem Ravnom.

Usmrtio ih sekirom, tela nađena u lokvi krvi
 

DVOJE starih ljudi usmrćeni su udarcima sekirom, a policija je u kući zatekla užasan prizor, oba tela su bila u lokvama krvi, a Dragan je bio izudaran gotovo do neprepoznatljivosti. Stvari u kući bile su ispreturane, a staklo na ulaznim vratima razbijeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)