BELIVUK I MILJKOVIĆ SUTRA PRED SUDOM: Čeka se odluka sudije oko zahteva Miljkovićevog advokata

Novosti onlajn

28. 11. 2022. u 11:55

SUĐENjE klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su optuženi za najteža krivična dela, nastavlja se sutra u 9.30 sati pred Specijalnim sudom u Beogradu.

БЕЛИВУК И МИЉКОВИЋ СУТРА ПРЕД СУДОМ: Чека се одлука судије око захтева Миљковићевог адвоката

Foto: N. Skenderija/ATA Images/MUP

Podsetimo, prethodno suđenje odloženo je nakon što je advokat Vladimir Petrović, branilac Marka Miljkovića, tražio izuzeće postupajućih tužilaca Zorana Babića i Saše Ivanića zbog, kako je naveo, pristrasnosti. 

Petrović je tražio i izuzeće tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića, Višeg javnog tužioca u Beogradu Nenada Stefanovića, apelacionog tužioca Tomislava Kilibarde i Republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac.

Advokat je predložio da se Miljković podvrgne poligrafskom testiranju kako bi se utvrdilo da li je učestvovao u planiranju likvidacije predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Foto: P. Milošević

Nakon zahteva Petrovića, Miljković je stao za govornicu i rekao da sumnja u kredibilitet tužilaca, navodeći da sumnja u kredibilitet postupajućih tužilaca jer nisu pokrenuli istragu u vezi sa planiranjem likvidacije Vučića.

Tužilac se protivio predlogu za izuzeće, ali je sudija donela navedenu odluku.

Odluku o izuzeću svih pomenutih tužilaca trebalo bi da donese Državno veće tužilaca pre zakazanog nastavka suđenja.

Podsetimo, Srđan Lalić, jedan od trojice svedoka-okrivljenih, otkrio je pred sudijom da je klan pripremao atentat na predsednika Srbije i da je vođa kavačkog klana Radoje Zvicer za taj zločin izdvojio pet miliona evra.

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)