REKLI SU NAM DA SE NE MEŠAMO: U Višem sudu u Novom Sadu saslušani svedoci na suđenju Ivanu Kontiću

Lj. P.

29. 09. 2022. u 21:21

SASLUŠANjEM dvojice svedoka, je u Višem sudu u Novom Sadu nastavljen glavni pretres Ivanu Kontiću (30) iz Nikšića, optuženom da je 24. avgusta 2020. u Jevrejskoj ulici, prebijanjem pokušao da ubije Beograđanina Miljana Mandića (28).

РЕКЛИ СУ НАМ ДА СЕ НЕ МЕШАМО: У Вишем суду у Новом Саду саслушани сведоци на суђењу Ивану Контићу

Foto printskrin

Oba svedoka su izjavila da su videli da je došlo do koškanja između Kontića i Mandića, ali da im nije poznato ko je kome prvi zadao udarac.

Bojan Đurić je izjavio da su i Kontić i Mandić, kada je između njih dvojice došlo do koškanja, rekli ostalima da se ne mešaju. Opisujući šta se dešavalo na ulici ispred kladionice, ovaj svedok je rekao da je tu bilo između pet i sedam osoba, možda i više, i da je bilo i prolaznika.

- Znam da je posle svega Mandić otišao do toaleta da se umije, a kada je izašao, video sam da je malo otečen - ispričao je Đurić. - Nisam video kada je i gde otišao Kontić.

I svedoku Marku Bakoviću su, kako je izjavio, Kontić i Mandić rekli da se ne meša, dok su se rvali na biciklističkoj stazi, ali da nije čuo šta su njih dvojica jedan drugom govorili.

Foto: MUP Crne Gore

- Pokušao sam da ih razdvojim, ali mi je Kontić rekao da se ne mešam ili da se maknem - ispričao je Baković, dodajući da je Kontić bio uzrujan. - Video sam jedan, a možda i dva udarca, koja je Kontić zadao Mandiću, i to je bilo neposredno pre nego što sam pokušao da ih razdvojim. Mandić se posle svega, normalno kretao po lokalu.

Kontićeva odbrana je ponovo tražila da se njihovom branjeniku posle dve godine ukine pritvor ili zameni kućnim, uz elektronski nadzor, ali je sudsko veće to odbilo.

Na početku suđenja, Kontić je u svoju odbranu rekao da je bio napadnut i da je branio svoj život. I veče pre toga, kako je rekao, Mandić ga je, kako je tvrdio, napao na istom mestu.

Mandić je na prošlom ročištu u tročasovnom izlaganju istakao da se same tuče više seća iz medija i video-zapisa. Isticao je da nikada Kontića, nije vređao, niti mu pretio.

Suđenje se nastavlja 12. oktobra, kada će biti prikazan video - snimak i saslušan veštak.

KAZNA ZBOG NEDOLASKA

ZBOG nedolaska na ročište, svedok Bojan Kulačanin će biti kažnjen sa 50.000 dinara. Za svedoka Geada Ajetovića će se od Policijske uprave Novi Sad tražiti da zvanično dobije informaciju da li je on, kako je rekao Ognjen Leđanac, koji zajedno sa Lukom Vukajlovićem odgovara za učestvovanje u tuči, odnosno pomoć učiniocu posle izvršenog dela, u Sloveniji osuđen na tri godine zatvora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)