I DALJE BEZ IZJAVE SVEDOKA: Nastavak suđenja Dimitriju Stankoviću (45) optuženom za pokušaj ubistva policajca u septembru

Lj. P.

14. 06. 2022. u 12:22

U NASTAVKU suđenja Dimitriju Stankoviću (44) iz Novog Sada, optuženom da je sa 11 uboda nožem po rukama i nogama, 21. oktobra 2020. godine pokušao da ubije Uroša Nikića (34), inspektora novosadske policije, nedozvoljeno oružje i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila, ni juče u Višem sudu u Novom Sadu nije saslušana svedok Anđelka Zec, čije je prinudno privođenje naloženo. Svedok nije došla u sud, iako je policija sa njom stupila u kontakt.

И ДАЉЕ БЕЗ ИЗЈАВЕ СВЕДОКА: Наставак суђења Димитрију Станковићу (45) оптуженом за покушај убиства полицајца у септембру

Lj.P.

Iako je policija sa njom stupila u kontakt, ona se nije pojavila u sudu. Sudija Ivana Josifović je predočila da ju je policija telefonskim putem obavestila da su postupili po naredbi suda, kako bisvedoka priveli na glavni pretres, ali da u tome nisu uspeli. Zvonili su i kucali na vrata njenog stana, ali se niko nije javljao. Posle toga su je pozvali preko telefona, javila im se, rekavši da je u stanu i da se tušira. Policajci su do 12 sati čekali da se ona pojavi, ali pošto nije izlazila iz stana, više puta su kucali na vrata i zvonili, ali se ona nije pojavila.

Svedok Anđela Zec se od početka suđenja nije pojavljivala u sudnici, iako je nekoliko puta pozivana, izdavana naredba za njeno prinudno dovođenje i doneto rešenje o novčanom kažnjavanju u iznosu od 50.000 dinara.

Policija je i ranije dolazila da je prinudno privede, ali je ni jednom nisu zatekli, a od upravika zgrade su saznali da, iako ona tu živi, duže vreme je nije video i da je navodno u inostranstvu. Od Uprave granične policije, traženo je da provere da li je Anđela Zec prelazila granicu od februara do 9. juna ove godine, i dobijen je odgovor da nije napuštala zemlju.

Stankovićev branilac, advokat Momčilo Mitreski, koji je na prethodnom ročištu izrazio sumnju da je svedok „sklonjena“ kako ne bi svedočila u ovom slučaju, kazao je da, iako razume teškoće za njeno privođenje, ostaje pri tome da se ovaj svedok sasluša.

Anđelka Zec je, kako se čulo na prethodnom ročištu, tog 21. oktobra 2020. godine u 14.35 sati pozvala policiju, predstavila se i kazala da u Ulici Save Đisalova, čovek između 40 i 50 godina sa kačketom na glavi puca iz pištolja u vazduh.

LEGITIMISANjE

NA početku suđenja, Stanković je priznao da je u Ulici Save Đisalova, nožem „skakavcem“ izbo muškarca, ali je tvrdio da nije znao da je policijski inspektor, jer se ovaj, kako je tvrdio, nije legitimisao.

Inspektor Nikić, koji je u tom trenutku bio sa kolegom Slobodanom Drmancem, u svom svedočenju je, međutim, tvrdio da su se legoitomisali i rekli da su policajci, a on je pokazao i službenu legitimaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima