TUŽILAC TRAŽI 40 GODINA ZATVORA: Izricanje presude Jeleni Špagović (26) za ubistvo Majde Garović (80) najavljeno za 1. jun

S. J. M.

23. 05. 2022. u 19:59

VIŠE javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je u ponedeljak od Višeg suda da Jelenu Špagović (26) osudi na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina za teško ubistvo devizne penzionerke Majde Garović (80) u junu 2019. godine.

ТУЖИЛАЦ ТРАЖИ 40 ГОДИНА ЗАТВОРА: Изрицање пресуде Јелени Шпаговић (26) за убиство Мајде Гаровић (80) најављено за 1. јун

Foto: Novosti arhiva

Tužilaštvo smatra da je dokazalo da je Špagovićeva počinila najteže krivično delo, teško ubistvo iz koristoljublja. Postupajući tužilac je navela da je Špagović nakon ubistva skinula sa ubijene žene minđuše i lančić, i kasnije ih prodala, kao i da je ovim zločinom izbegla da joj vrati dug od 1.200 evra.

Sa druge strane, odbrana je tvrdila da nije u pitanju teško, već obično ubistvo za koje je zaprećena kazna do 15 godina. Njen branilac je naveo da nije uzela od starice prsten i sat, koji su pronađeni pored njenog tela. Izricanje presude zakazano je za 1. jun.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NA SUĐENJU MARJANOVIĆU SVEDOČIO POLICAJAC PUCIĆ:  Zoran mi je delovao zabrinuto