ADVOKATI TRAŽE VIŠE VREMENA DA SE PRIPREME: Belivukov i Miljkovićev branilac podneo molbu za odlaganje pripremnog ročišta

Tanjug

23. 05. 2022. u 14:59

ADVOKAT Nikola Ristović, branilac Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i još nekih članova njihove kriminalne grupe, podneo je molbu sudu da se odloži pripremno ročište koje je zakazano za sutra, kako bi advokati imali više vremena da se pripreme.

АДВОКАТИ ТРАЖЕ ВИШЕ ВРЕМЕНА ДА СЕ ПРИПРЕМЕ: Беливуков и Миљковићев бранилац поднео молбу за одлагање припремног рочишта

Marko Miljković Mare i Veljko Belivuk

Ristović je rekao da su ga okrivljeni zamolili da podnese molbu sudu za odlaganje pripremnog ročišta kako bi imali više vremena od onog koje su dobili za pripremu i da eventualno angažuju još nekog branioca.

Odluku o molbi sud će saopštiti sutra.

Pripremno ročište odlagano je već u dva navrata, prvi put zbog zahteva za izuzeće postupajućih sudija i tužilaca, a drugi put krajem aprila zbog izostanka advokata Dejana Lazarevića, koji je bio angažovan kao branilac Belivuka, Miljkovića i drugih optuženih, a koji je uhapšen 14. aprila kao član kriminalne grupe Darka Šarića i sada je u pritvoru.

Organizovana kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i njeni pripadnici potvrđenom optužnicom terete se za pet ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Pripremno ročište je zatvoreno za javnost i njemu mogu da prisustvuju samo optuženi, njihovi branioci, punomoćnici optuženih, postupajući tužilac i sudsko veće.

Na tom ročištu optuženi će se kratko izjasniti o krivici, odnosno da li priznaju ili negiraju krivična dela za koja se terete, a potom će tužilaštvo i odbrana predlagati svoje dokaze koji će se izvoditi tokom suđenja.

Nakon što se okonča pripremno ročište, sud će zakazati glavni pretres (suđenje) koji će biti javan, a optuženi će moći detaljno da izlože odbranu.

Na sutrašnje ročište Belivuk, Miljković i ostali optuženi bi trebali da budu privedeni iz pritvora Okružnog zatvora u Beogradu.

Osim pritvorenih na optužnici se nalazi još pet osoba, od kojih su dve u kućnom pritvoru, a četvorica su odlučila da tužilaštvu otkriju detalje izvršenja krivičnih dela, od kojih su dvojica dobila status svedoka okrivljenih.

Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević zaključili su sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal da za kaznu od 15 i 14 godina zatvora svedoče protiv ove grupe o teškim ubistvima i drugim krivičnim delima koja je počinila.

Hrvatin i Spasojević su time dobili status svedoka okrivljenih, a kazne od 15 i 14 godina zatvora biće im izrečene na kraju kompletnog suđenja grupi, pod uslovom da ispune obaveze iz sporazuma i svedoče protiv klana Belivuk-Miljković, potvrđeno je Tanjugu.

Hrvatin se optužnicom tereti za učešće u četiri od pet teških ubistava - Goran Veličkovića, Lazara Vukičevića, Zdravka Radijevića i Milana Ljepoje.

Spasojević se tereti za učešće u teškom ubistvu Gorana Veličkovića i Aleksandra Gligorijevića, kao i za nedozvoljeno držanje oružja.

Obojici za ova dela preti doživotni zatvor, a ovako će dobiti 15 i 14 godina zatvora.

Potvrđenom optužnicom ova grupa tereti se za pet brutalnih ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, silovanje i otmicu.

U pitanju su ubistva Gorana Veličkovića Goksija, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića Pukija i Milana Ljepoje.

Belivuk je optužen za pet, a Marko Miljković za četiri teška ubistva.

Za ova ubistva optuženo je još 11 pripadnika grupe.

Dokazi protiv ove grupe zaplenjeni su mahom sa aplikacije Skaj za mobilne telefone, među njima audio i video snimci, kao i fotografije brutalnih ubistava, a putem međunarodne pravne pomoći oni su iz Francuske dostavljeni našim pravosudnim organima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)