SVE SE DOGODILO U NEKOLIKO TRENUTAKA: Šok za građane Kuršumlije zbog nesreće na ringišpilu

D. Z.

08. 05. 2024. u 17:25

DANAŠNjI vašar u Kuršumliji pretvorio se u šok za roditelje trinaestoro dece i mlađih osoba koji su povređeni u rušenju ringišpila postavljljenog kod autobuske stanice.

СВЕ СЕ ДОГОДИЛО У НЕКОЛИКО ТРЕНУТАКА: Шок за грађане Куршумлије због несреће на рингишпилу

FOTO: Novosti

Jedna osoba, trinaestogodišnja devojčica zadobila je teške povrede dok je dvanaestoro maloletnih i mlađih osoba zadobilo lakše povrede.

Najteže povređena, A.B .(2011) sa povredama glave posle dijagnostikovanja u prokupačkoj bolnici prebačena je hitno u niški klinički centar, šestoto maloletnih i mlađih osoba zadržano je u prokupačkoj bolnici dok je u kuršumlijskom Domu zdravlja ukazana pomoć za šestoro dece ..

- Posle 14 časova u našu ustanovu prvo je dovezena maloletna devojčica sa povredom glave i nakon dijagnostike prebačena je KBC Niš, Na odeljenju hirurgije zadržane su četiri lakše povređene osobe, dve maloletne i dve mlađe dok su na pedijatriji opservirane dve mlađe osobe koje su dopremljene kasnije – ističe za Novosti Natali Nikolić, portparol prokupačke bolnice.Ostali povređeni, uglavnom maloletne osobe zbrinute u kuršumlijskom Domu zdravlja i nakon pružene pomoći puštene su kući.

- Bilo je jezivo. Sve se dogodilo u par trenutaka. Posle pada ringišpila koji se otkačio od osovine čuli su se vriska i plač dece dok je Hitna služba našeg Doma zdravlja odmah reagovala. Zaista su na lice mesta pristigli bukvalno u roku od minut-dva-kaže nam očevidac ovog incidenta koji je zabrinuo i ostale žitelje Kuršumlije. Ističe da je jedina srećna okolnost u čitavoj nesreći ta što na ringišpilu nije bilo više dece . Prema rečima Biljane Milosavljević, opštinskog javnog tužioca još uvek se vrši uviđaj i ispituju se uzroci incidenta koji je mogao da dovede do ozbiljne tragedije dok se očekuje i saslušanje vlasnika ringišpila koji je u Kuršumliji gostovao povodom današnjeg vašara.

 

BONUS VIDEO: Vučić i Si Đinping potpisali Zajedničku izjavu o podizanju partnerstva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)