NAPAD PSA KOD NIŠA: Kane korso ujeo dva učenika škole u Gabrovcu

Novosti online

17. 04. 2024. u 16:18

NAPUŠTENI pas rase kane korso napao je danas i ujeo učenicu trećeg razreda i učenika petog razreda Osnovne škole „Branko Radičević“ u Gabrovcu kod Niša.

НАПАД ПСА КОД НИША: Кане корсо ујео два ученика школе у Габровцу

Foto: Free Images Pixabay

Direktorka te škole Glorija Radojčić rekla je da su deca srećom zadobila samo lakše povrede, s obzirom da se radi o ogromnom psu.

- Pas je najpre za vreme malog odmora ujeo dečaka za prst, a za vreme velikog odmora ujeo je devojčicu za obe ruke, ujeo je za šaku i za zglob iznad šake druge ruke. Napao je i jurio i pedagogicu, ali je uspela da mu pobegne - kazala je Radojčić.

Ona je kazala da je ekipa Hitne pomoći na poziv škole intervenisala i zbrinula povređene učenike.

- Dečaku su previli prst i on je sa hraniteljicom otišao do izabranog lekara, kako bi mu tamo, ukoliko je potrebno dali tetanus, a devojčicu je zajedno sa njenom majkom ekipa Hitne pomoći prevezla do Kliničkog centra, da bi snimanjem proverili da slučajno nije zadobila ozbiljnije povrede onih koji su vidljivi -, rekla je Radojčić.

Prema njenim rečima, na poziv škole intervenisala je i policija i Zoo služba niškog komunalnog preduzeća „Mediana“.

Foto: Free Images Pixabay

- Radni Zoo higijene su tražili psa, ali nisu uspeli da ga pronađu. To je pas koga je neko ostavio u Gabrovcu i zbog koga smo mi proteklih 15 dana više puta zvali Zoo higijenu. Mi smo mala sredina i znamo da ranije ovde nije bilo tog psa. Agresivan je, napadao je proteklih dana i meštane i decu. Vrlo brzo nakon što je Zoo higijena otišla ponovo se pojavio u centru sela i pored škole. Jedino što možemo da uradimo sada je da ponovo zovemo Zoo higijenu - izjavila je Radojčić.

Ona je kazala da je o današnjem napadu na učenike obavestila Školsku upravu, a školski tim za bezbednost se sastao i sačinio zapisnik.

(Telegraf)

BONUS VIDEO - SNEG U APRILU NA ZLATIBORU: Kažu meštani, ništa začuđujuće, dešava se

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)