VATROGASCI I DALJE NA TERENU: Veliki požar jutros u novosadskom naselju Bangladeš, srećom bez žrtava

Lj.P.

12. 04. 2024. u 11:14

VATROGASCI su uspeli da savladaju vatrenu stihiju koja je jutros u 4.30 zahvatila novosadsko naselje Bangladeš, sa oko 500 stanovnika. U toku je dogašavanje, a vatrogasne ekipe iz novosadske Vatrogasno-spasilačke brigade, kao i članovi nekoliko Dobrovoljnih vatrogasnih društava su i dalje na terenu.

ВАТРОГАСЦИ И ДАЉЕ НА ТЕРЕНУ: Велики пожар јутрос у новосадском насељу Бангладеш, срећом без жртава

foto:Lj.P.

FOTO:Lj.P.

U gašenju je učestvovalo sedam vozila novosadske Vatrogasno-spasilačke brigade i pet vozila DVD iz Budisave,  Novog sada, Kisača i Rumenke i DVD - JGSP Novi Sad.

U požaru, srećom, niji nije stradao, a poričinjena je velika materijalna šteta. Neke barake još tinjaju, ali vatrogasci su i dalje na terenu.

FOTO:Lj.P.

Ekipa Hitne pomoći, prema rečima dr Zorana Krulja, portparola Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, na licu mesta zbrinula je jednu osobu, reč je o trudnici,  a tri medicinske ekipe dežuraju na licu mesta.

FOTO:Lj.P.

Požarom je zahvaćeno oko 1.400 kvadratnih metara, a stotinak stanovnika ovog naselja,  u saradnji Grada i centra za socijalni rad,  mahom žena i deca su odatle prevezeni u Prihvatilište u Futogu i Svratište za decu u Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu, gde se trenutno nalazi oko 50 dece i njihove majke.

Uznemireni u plašeni ovog naselja u kojem živi oko 70 porodica ,  kažu da ne znaju urok požara u kojem su ostali bez krova nad glavom i igde ičega. Ipak, ističu, da je najvažnije, to što niko nije stradao.

Mešrtane Bangladeša, jutros je posetio i Milan Đurić, gradonačelnik Novog Sada, koji je stanovnicima Bangladeša rekao da će grad učiniti sve da im pomogne, kao što je i u prošlogodišnjoj julskoj oluji, posle koje su im obnovljeni krovovi na kućama.

Prema rečima Stojana Milovca, načelnika Uprave za vanedne situacije, požar je izbio u 4.29 sati, a posle samo nekoliko minuta, na lice mesta su stigli vatrogasci, koji će u naselju ostati sve dok za tim bude bilo potrebe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima