GODINU DANA OD TRAGEDIJE SRBINA U BUGARSKOJ: Dobri Gliša je ostavio srce na planini

S.BABOVIĆ

02. 01. 2024. u 10:31

TRSTENIK - TELO Dragana Glišića (55) iz Trstenika nađeno je pre godinu dana na planini Pirin u Bugarskoj.

ГОДИНУ ДАНА ОД ТРАГЕДИЈЕ СРБИНА У БУГАРСКОЈ: Добри Глиша је оставио срце на планини

Foto: FB PSD Ljukten

Tragedija u kojoj je nastradao planinar velikog srca pogodila je brojne prijatelje popularnog Gliše, njegove školske drugove, planinare, članove PSD “Ljukten”, čiji je bio dugogodišnji član. Porodica je ostala neutešna.

Dragan Glišić je bio elektroinženjer, živeo je u Beogradu, gde je vodio uspešnu firmu. Njegovo srce bilo je nesebično, posvedočila je za "Novosti", Draganova rođena sestra Danijela. 

- Imao je samo 12 godina kada je pomogao jednom čoveku nakon doživljenog strujnog udara, veštačkim disanjem i zatrpavanjem u pesak -ispričala je posle tragedije "Novostima", rođena sestra, Danijela Glišić.- Uvek je bio tu za druge i nesebičan prema svima. Kao dečak, bio je izviđač, šahista, karatista, zaljubljenik u prirodu.

 Posao ga je pred novogodišnje praznike odveo do Makedonije, a odatle u Bugarsku, gde je, kao i u svim zemljama gde je odlazio, uvek tražio najbližu planinu da isproba neki vrh ili stazu. Ideja da bolje upozna Pirin, završila se tragično. Spasioci su 2.januara, 2023.godine tranportovali telo Dragana Glišića, koje je nađeno nedaleko od tela Plamena Hristova, bugarskog turiste, čiji je nestanak bio prijavljen još 26.decembra, 2022.

Prošle godine Trstenik je izgubio još jednog planinara. Građevinski inženjer Petar Nikolić(32) nastradao je na Veležu u BiH. 

I tu, na žalost, nije bio kraj. Složna planinarska zajednica kruševačkog kraja, ostala je bez još dvojice izuzetnih planinara. Više o tome, pročitajte ovde.

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu