NASTRADALA MAJKA DVE DEVOJČICE? Lekari se bore za život Mađara povređenog kod Leskovca, deca (1.5) stabilno

I. M.

11. 09. 2023. u 20:51

DVE jednoipogodišnje devojčice koje su danas povređene, prilikom sletanja automobila sa auto-puta u okolini Leskovca, u stabilnom su stanju i one su, posle kompletne dijagnostike, hospitalizovane na Klinici za dečiju hirurgiju i ortopediju niškog Univerzitetsko -kliničkog centra(UKC).

НАСТРАДАЛА МАЈКА ДВЕ ДЕВОЈЧИЦЕ? Лекари се боре за живот Мађара повређеног код Лесковца, деца (1.5) стабилно

foto: I.Mitić

Kako je saopšteno iz ove zdravstvene ustanove radi se o bliznakinjama, starim 19 meseci, kod kojih je urađena kompletna dijagnostika, po trauma protokolu. Utvrđeno je da je jedna od devojčica imala posekotinu jezika, koju su maksilofacijalni hirurzi odmah sanirali, kao i prelom desne nadlaktice.

Ova povreda je, prema rečima lekara UKC u Nišu, trenutno konzervativno sanirana, a iako je reč o teškoj telesnoj povredi devojčica nije životno ugrožena. Njena sestra, sem ugruvanosti, nema povreda.

- Obe pacijentkinje su hospitalizovane na Klinici za dečiju hirurgiju i ortopediju i nalaze se u stabilnom stanju – saopšteno je večeras iz niškog UKC.

Njihov otac, inače mađarski državljanin, M.P.L.(43) je zadobio povrede koje su opasne po život zbog kojih je, nakon hitne dijagnostike, podvrgnut hirurškoj intervenciji.

- Utvrđeno je krvarenje u mozgu i moždanim opnama, krvarenje u vratu, višestruki prelomi rebara desno, sa defektom na zidu grudnog koša, pneumotoraks desno, kontuzija pluća i jetre uz oštećenje tkiva jetre – saopštio je UKC Niš.

Pacijent je nakon višečasovnih hirurških intervencija tokom dana, koje su trajale do kasno večeras, hospitalizovan na Klinici za anesteziju. Lekari kažu da se nalazi u teškom opštem stanju.

Do nesreće je došlo, oko 13 časova, na auto putu Niš – Leskovac, u blizini petlje „Brestovac“. Za sada nije poznat razlog zbog kojeg je putničko vozilo „kia“ sletelo sa puta. Ono se zaustavilo kada je udarilo u zaštitnu ogradu, a u smrskanom vozilu je jedna osoba izgubila život. Za sada nema zvaničnih informacija o nastradalom putniku, a spekuliše se da je reč o majci odnosno supruzi povređenih osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)