STRADALO PET VOZAČA TRAKTORA OD POČETKA GODINE: Apel MUP - Pridržavajte se propisa

Novosti online

01. 08. 2023. u 16:49

MINISTARSTVO unutrašnjih poslova uputilo je apel vozačima traktora i drugih radnih mašina da se pridržavaju svih saobraćajnih propisa.

СТРАДАЛО ПЕТ ВОЗАЧА ТРАКТОРА ОД ПОЧЕТКА ГОДИНЕ: Апел МУП - Придржавајте се прописа

Foto:S.Babović

Jer, od početka godine u saobraćajnim nezgodama stradalo je pet vozača traktora i jedan putnik u traktorskoj prikolici, dok je na šumskim putevima i njivama poginulo devet osoba.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, najveći broj saobraćajnih nezgoda u kojima su stradali vozači traktora, dogodio se u vreme poljoprivrednih radova, pa zbog toga apeluju na vozače traktora i drugih radnih mašina da se dosledno pridržavaju saobraćajnih propisa i time sačuvaju svoj život.

- Pozivamo vozače ovih vozila da poštuju mere bezbednosti, da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, kao i da sa obradivih površina i zemljanih puteva na kolovoz ne iznose blato i uključuju se kada se uvere da je to bezbedno. Takođe, apelujemo da redovno obavljaju tehničke preglede, da im svetlosno-signalni uređaji budu ispravni, kao i uređaji za spajanje vučnog i priključnog vozila i da koriste žuto rotaciono svetlo u uslovima smanjene vidljivosti i noću - navodi se u saopštenju MUP-a.

MUP podseća da je traktorom zabranjeno vući više od dva priključna vozila, tako da u priključnom vozilu koje vuče traktor može biti najviše pet osoba, a u tovarnom prostoru motokultivatora tri", navodi se u saopštenju MUP-a.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje i na ostale učesnike u saobraćaju da budu dodatno oprezni i da posebnu pažnju obrate na vozače traktora i drugih radnih mašina.

BONUS VIDEO - JEZIV SNIMAK LIKVIDACIJE: Kamere zabeležile trenutak kada je Jorović ubijen u Altini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?