DETALJI POGIBIJE KOD BRUSA: Dragan je bio iskusan na traktoru, redovno je kosio

S. Babović

15. 07. 2023. u 14:25

DRAGAN T. (45) iz naselja Drtovci u Brusu, redovno je odlazio u Batote da kosi livadu, gde je i stradao danas u 10,45, nezvanična su saznanja "Novosti".

ДЕТАЉИ ПОГИБИЈЕ КОД БРУСА: Драган је био искусан на трактору, редовно је косио

Foto:S.Babović

Nesrećni čovek za sobom je ostavio ožalošćenu porodicu, suprugu, koja radi u trgovini u gradu. Istražuju se okolnosti pod kojima je poginuo, ali gotovo je izvesno da je u pitanju zades.

Na žalost, nesreće u sezoni poljoprivrednih radova su česte u Rasinskom okrugu,gde je u proseku na putevima oko 40.000 registrovanih traktora.

Prošlog juna je poginula A.M.(48)meštanka sela Stanci kod Kruševca. Poljoprivredno vozilo bilo je povezano sa mašinom za baliranje sena.Nešto ranije, život je izgubio M.S.(48),nastavnik u školi,iz Mlutovca kod Trstenika.

Prema podacima do kojih su došle “Novosti”, najveći broj saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali traktoristi zabeležen je u Kruševcu od 2015.do 2017.godine kada ih je bilo 17.Nekategorisani putevi su najrizičniji. U julu, 2019.godine u selu Vratare na 15 kilometara od Kruševca, u prevrtanju traktora nastradao bračni par Radica(70)i Dragan Gavrilović(69).Tragediju je preživela njihova ćerka Lidija(50), koja je prošla sa povredama leđa i obe ruke.

- Čovek je ležao skoro na ivici puta, a žena je završila ispod kola za seno, traktor nije mogao ni da se prepozna - posvedočio je za “Novosti” meštanin Momčilo Milovanović.

Na sličnoj nizbrdici i lošem putu, poput mesta gde su poginuli Gavrilovići, život je nekoliko meseci ranije,izgubio Kruševljanin Dragan Jezdić(66). Nesrećni čovek nastradao je vozeći traktor u podkopaoničkom zaseoku Mutara, na 30-ak kilometara od Brusa.

- Njega je samlela mašina i nije mu bilo spasa - ispričali su meštani za “Novosti”,koji su potom obnovili inicijativu da se taj put sredi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!