"OPERACIJA DETETA DUGO TRAJALA": Najnovije informacije o stanju devojčice (4) iz Sremčice koju je napao pas

Novosti online

10. 07. 2023. u 14:41

ČETVOROGODIŠNjA devojčica koju je u Sremčici u subotu uveče napao pas - malinoa, i rasporio joj trbušni zid, operisana je u Tiršovoj i njeno stanje je u ovom trenutku stabilno.

ОПЕРАЦИЈА ДЕТЕТА ДУГО ТРАЈАЛА: Најновије информације о стању девојчице (4) из Сремчице коју је напао пас

Foto: Z. Jovanović

- Dete je primljeno sa izuzetno teškim povredama. Urađena je hitna operacija koja je dugo trajala. Dete je trenutno stabilnog stanja i nije vitalno ugroženo. Lekari sada prate stanje - rekli su za "Blic" u Tiršovoj.

Podsetimo, dr Aleksandar Stijačić iz Hitne pomoći rekao je da se napad dogodio u subotu oko 19 časova i da su roditelji dete hitno prevezli u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj.

Pas rase malinoa, koji je vrsta belgijskog ovčara, napao je devojčicu (4) u Sremčici i tom prilikom joj naneo teške telesne povrede. Iako ova vrsta psa važi za odanog, čak umiljatog i izuzetno inteligentnog, ovaj pas nije uvek dobar izbor za porodice sa decom.

Rasporio joj trbušni zid

Pas je ugrizao dete za stomak, zatim je vukao po dvorištu. Deda je uspeo da otrgne dete od psa i sa detetom se vrati kući.

- Vrlo brutalno se desio napad na četvorogodišnje dete, zubima mu je maltene rasporio trbušni zid i deo 12-palačnog creva mu je bio izvučen van tela - ispirčao je dr Stijačić.

Otac je odmah stavio u kola dete sa majkom, zvali su Hitnu pomoć i pedijatar je detaljno majci objašnjavala šta da radi – da sve što ima skine sa sebe, gurne u ranu, kako bi se zaustavilo krvarenje.

Dr Stijačić je apelovao da se vodi računa jer se napadi dešavaju, ali retko baš ovako brutalno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave