POŽAR U ZABELI: Vatrena stihija buknula u najčuvanijem zatvoru u Srbiji, dvojicu jedva spasli

Novosti Onlajn

09. 07. 2023. u 15:32

U POŽAREVAČKOM zatvoru "Zabela" izbio je požar u kojem su zamalo stradala dvojica zatvorenika.

ПОЖАР У ЗАБЕЛИ: Ватрена стихија букнула у најчуванијем затвору у Србији, двојицу једва спасли

Foto arhiva

Prema nezvaničnim saznanjima, požar je izbio u petak, oko 16 sati, u strogo čuvanom Sedmom paviljonu "Zabele" u kojem višedecenijske kazne služe Radomir Marković (77), bivši šef Državne bezbednosti u vreme vladavine Slobodana Miloševića, Nenad Bujošević Rambo (53) i Branko Berček (46), bivši pripadnici Jedinice za specijalne operacije (JSO) i Sretko Kalinić (49), osuđeni pripadnik "zemunskog klana".

- Dim je prvi primetio Branko Berček, nekadašnji pripadnik "crvenih beretki", koji je bio u redovnoj šetnji u zatvorskom krugu. Čak je i osetio miris dima iako je bio dosta udaljen od mesta požara. On je odmah dozvao zatvorske čuvare koji u kućicama motre na zatvorenike i obavestio ih da dim kulja iz ćelije na drugom spratu Sedmog paviljona. Čuvari nisu mogli odmah da odozgo sa zida vide dim jer je bilo sunčano vreme, a ćelija u kojoj je bio požar se nalazi nisko - kaže dobro upućen sagovornik za Informer.

Kako se saznaje, stražari su, potom, brzo reagovali i otvorili vrata ćelije u kojoj je izbio požar.

- Iznutra su jedva od dima videli dvojicu zatvorenika, koji su bili onesvešćeni. Izvukli su ih napolje i odmah počeli da im ukazuju pomoć, pošto su se nagutali ugljen-monoksida. Jednog zatvorenika su uspeli da ga povrate, dok su drugog odvezli onesvešćenog u bolnicu, gde se oporavlja. Sve zatvorenike koji su bili u šetnji su vratili odmah u ćelije - priča izvor.

Prema rečima sagovornika, dvojica zatvorenika su u vreme izbijanja spavali, a sumnja se da su se onesvestili od dima. Zasad nije poznat uzrok požara.

- Sva sreća što je primećen na vreme i što su izbegnute ljudske žrtve. Takođe je dobro što ga je Berček primetio na vreme da se ne proširi dalje - navodi izvor.

BONUS VIDEO: Požar kulja kroz prozor u Vojvode Stepe

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)