ĆERKA SRPSKIH LEKARA POGINULA U AMERICI: Katarina stradala tri nedelje posle mature - roditelji objavili pismo (FOTO)

Novosti onlajn

20. 05. 2022. u 07:35

KATARINA Bošković (18), ćerka lekara srpskog porekla, nastradala je u saobraćajnoj nesreći u Masačusetsu, dok je dvoje njenih prijatelja preživelo udes.

ЋЕРКА СРПСКИХ ЛЕКАРА ПОГИНУЛА У АМЕРИЦИ: Катарина страдала три недеље после матуре - родитељи објавили писмо (ФОТО)

Foto: Društvene mreže

Katarina je stradala kada se automobil u kojem je bila zakucao u drvo. Devojka, koja je bila suvozač, ostala je na mestu mrtva, piše Blic

Katarina je bila dete srpskih lekara, koji već godinama žive u Masačusetsu, a vest o njenoj tragičnoj smrti na društvenim mrežama podelili su prijatelji porodice.

- U osamnaestoj godini u saobraćajnoj nesreći život je izgubila Katarina Bošković, kćerka Ognjenke Nadaždin i Svjetlana Boškovića, mojih kolega i prijatelja sa fakulteta u Sarajevu, koji žive ovde u Masačusetsu. Katarina je bila briljantan đak, sportista, budući lekar, koja je na jesen trebala da započne studije na Mekgil univerzitetu u Montrealu, Kanada.

Za ljude iz Bosne, Ognjenkina majka Mira Nadaždin je bila profesor mikrobiologije na Medicinskom fakultetu, a Svjetlanov tata, Sreten Bošković, profesor hirurgije i šef Klinike za transplantaciju - navedeno je u jednoj objavi na Fejsbuku.

Nesreća u kojoj je Katarina stradala dogodila se 7. maja, samo tri nedelje nakon što je proslavila maturu.

Američki mediji objavili su pismo njenih roditelja.

- Ket je bila divna osoba i težila je da svima pruži ruku i pomogne. Provela je bezbroj sati kao trkački trener i pomagala je drugima da ostvare uspeh - napisali su.

Pored mesta gde je Katarina stradala, prijatelji i porodica ostavili su cveće i upalili sveće, a lokalna crkva organizovala je bdenje.

Mladić koji je vozio automobil je lakše povređen i mogao bi biti optužen za izazivanje nesreće sa smrtnim ishodom kada se završi istraga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku