" JA SAM POSLE 3. MAJA MRTAV ČOVEK" Kostin otac: Ne mogu da shvatim šta se dogodilo da napravi tragediju kakva nije zabeležena u svetu

S. J. Matić

04. 04. 2024. u 09:35

ŽELEO bih da još jednom izjavim duboko i neizmerno saučešće porodicama ubijenih. Moj bol i tuga zbog tog događaja su i dalje neutešni, i dalje traju kada pomislim na tu dečicu, izjavio je danas Vladimir Kecmanović, otac dečaka Koste, koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar".

 ЈА САМ ПОСЛЕ 3. МАЈА МРТАВ ЧОВЕК Костин отац: Не могу да схватим шта се догодило да направи трагедију каква није забележена у свету

Foto: Privatna arhiva

Sudija je Vladimira pitala šta se u kući dešavalo nekoliko dana pre masovnog ubistva, kako se Kosta ponašao, da li se povlačio u sebe, da li je išta neobično primetio on kao otac, da li je dečak nešto crtao, pisao, pravio spiskove...

Kecmanović je rekao sudiji da danas nije u stanju da se izjašnjava o tome. Sudija je, međutim, insistirao. Kecmanović je tada rekao da bi u ovom trenutku bilo neumesno, iz pijeteta prema žrtvama, da priča kakav je Kosta bio dečak i kakva su oni porodica.

- Iz tog razloga moje emocije kao čoveka mi ne dozvoljavaju da pričam kakvi smo mi bili brižni i pažljivi roditelji. Da sam bilo šta kao otac i lekar mogao neobično da primetim u Kostinom ponašanju, sve bih učinio da to sprečim - kazao je.

- Kosta je išao na mnoge aktivnosti, bio je u kontaktu sa mnogo ljudi, da mi je bilo ko bilo šta rekao da je on čudan i da nešto nije u redu, da mi je iko išta rekao, ja bih reagovao i sprečio tu nesreću. Ne mogu da razumem i da shvatim šta se to dogodilo sa Kostom da napravi tragediju kakva nije zabeležena u svetu - dodaje otac.

On je rekao da ne želi više da se izjašnjava i da sudija donese presudu kakvu želi.

Vladimir je, kako kaže, "svakako posle 3. maja mrtav čovek" i da je samo, kako dodaje, "živ i tu pred njima zbog svoje ćerke koja je žrtva svoga brata".

Podsetimo, u Palati pravde danas se održava suđenje u parničnom postupku po tužbi članova porodice ubijene i ranjene dece i čuvara škole “Vladislav Ribnikar”, koje je sin Kecmanovića ubio 3. maja 2023. godine tokom prvog časa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)