UHAPŠENI POSLE PADA PLAFONA U RESTORANU: Investitor i izvođač radova ugrozili bezbednost gostiju u Leskovcu

I. M.

03. 04. 2024. u 16:45

POLICIJA je u Leskovcu uhapsila D. S.(45) i S. M. (42) iz ovog grada zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje opšte opasnosti, dok se D. S. sumnjiči i za krivično delo građenje bez građevinske dozvole.

УХАПШЕНИ ПОСЛЕ ПАДА ПЛАФОНА У РЕСТОРАНУ: Инвеститор и извођач радова угрозили безбедност гостију у Лесковцу

foto: I.Mitić

D. S. se sumnjiči da je kao investitor restorana u Leskovcu, u naselju Dubočica, koji je izgrađen bez odgovarajućih dozvola, u subotu 23. marta 2024. godine organizovao proslavu za oko 150 ljudi. Tokom skupa se obrušio deo plafona, a samo srećom niko nije povređen. S. M. je, kako se sumnja, na ovom objektu nepropisno i neadekvatno izvodio građevinske radove.

Obojica su, uz krivične prijave, privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu gde su, u prisustvu izabranih branilaca, izneli odbrane nakon čega su pušteni na slobodu.

Tužilaštvo je saopštilo da nije bilo osnova za predlaganje pritvora. Obojica osumnjičenih imaju stalno mesto prebivališta i ne postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva.

- Nisu postojale ni okolnosti koje ukazuju na to da će uništiti, sakriti, izmeniti ili falsifikovati dokaze, odnosno tragove krivičnog dela, da će ometati dalji tok postupka uticanjem na svedoke, niti se radi o licima koja su osuđivana za ovo krivično delo – navodi se u saopštenju.

U odnosu na izvođača radova, bez obzira što nije podneta krivična prijava zbog krivičnog dela građenje bez građevinske dozvole, tužilaštvo će u daljem postupku saslušati osumnjičenog i na okolnosti ovog krivičnog dela, a potom preduzeti i druge dokazne radnje, nakon čega će doneti odluku po podnetoj krivičnoj prijavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)