CIMERI KRIVICU SVALJUJU NA SREĆKA: Svi detalji odbrane osumnjičenih za smrt i zlostavljanje Stanimira Brajkovića (74) u zatvoru

J.D.Lj.

21. 03. 2024. u 17:28

ZATVORENICI Saša Stanković (20) i Dalibor Petrović (22), koji se sa Srećkom Stefanovićem (20), osumnjičenim za brutalno prebijanje i silovanje Stanimira Brajkovića (74), penzionera iz Mladenovca, terete za teško ubistvo u saizvršilaštvu, na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu svu krivicu svalili su na - Srećka!

ЦИМЕРИ КРИВИЦУ СВАЉУЈУ НА СРЕЋКА: Сви детаљи одбране осумњичених за смрт и злостављање Станимира Брајковића (74) у затвору

Foto: Fejsbuk

Kako saznaju „Novosti“, Stefanovićevi cimeri takođe su i izneli odbranu, za razliku od Srećka koji je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu odbio da iznese odbranu i odlučio da se brani ćutanjem.

"Srećko i njih tukao, pretio im ubistvom porodica"

- Stanković je sve negirao, ali je ispričao neke detalje koji su se događali u zatvorskoj ćeliji - kaže naš sagovornik. - Petrović je, pak, sve ispričao. Ipak, obojica su, navodno, tvrdila da je Srećko i njih tukao, pretio im ubistvom porodica i da su zbog toga, morali da rade sve ono što bi im on naredio. Tačnije, da na sve načine, maltretiraju i muče penzionera, jer je Srećko, koji je sebe smatrao "glavnim", tako hteo.

Foto: Fejsbuk

Srećko Stefanović

Na predlog tužilaštva, posle saslušanja, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je osumnjičenima odredio pritvor do 30 dana, kako boravkom na slobodi ne bi ponovili krivično delo.

Prema naredbi za sprovođenje istrage, oni se terete da su od polovine januara do 4. februara, kada je Brajković preminuo, psihički, fizički i seksualno zlostavljali penzionera. Sumnja se da su, u ćeliji u kojoj su zajedno boravili, stravično mučili čoveka i to zato jer mu je ponestalo novca kojim je u zatvorskoj kantini kupovao namirnice za osumnjičene.

"Stanković ga terao da pije njegovu mokraću iz šolje za kafu"

- Svakodnevno su ga šamarali, tukli nogama i rukama u predelu glave i tela - navode iz Tužilaštva. - Jednom prilikom ga je Petrović, kako se sumnja, kolenom udario po telu i rebrima. Drugi put ga je, sumnja se, seksualno zlostavljao drškom od metle. Osumnjičeni Stanković ga je, kako se sumnja, terao da pije njegovu mokraću iz šolje za kafu, dok mu je Stefanović peškirom izvlačio jezik iz usta kako bi ga onemogućio da se požali komandirima na zlostavljanje i ponižavanje koje trpi.

Foto: Fejsbuk

Saša Stanković

Nesrećni penzioner je, kako se navodi, 3. februara bio na lekarskom pregledu. Međutim, verovatno zbog straha od mogućeg još većeg zlostavljanja od strane svojih cimera, nije prijavio torturu koju danima i noćima trpi. Kad je vraćen u ćeliju, kako se sumnja, trojica cimera su ga na silu odveli u kupatilo i polivali hladnom vodom. Sutradan mu se zdravsteno stanje znatno pogoršalo, pa je usled zadobijenih povreda, gubitka veće količine krvi i poremećaja disanja i cirkulacije - preminuo.

Inače, Srećku Stefanoviću i Saši Stankoviću, koji imaju po 20 godina, po zakonu preti maksimalna kazna zatvora do dve decenije. Daliboru Petroviću, koji ima 22 godine, zbog teškog ubistva za koje se tereti preti i doživotna robija.

Sva trojica su iz Lazarevca i okoline i, kako nezvanično saznajemo, oženjeni su, a jedan od njih ima i dete.

Foto: Fejsbuk

Komšije: Stanimir Brajković Bio je dobar, ali prek čovek

KOMŠIJE Stanimira Brajkovića, kažu za "Novosti" da je Coka, kako su ga zvali, bio dobar čovek, veliki vernik, ali "težak i prek":

- Živeo je sam, a deca su mu retko dolazila, jer se i sa njima posvađao. Svojevremeno je radio kao moler, bio dobar majstor. Bio je u penziji, ali znamo da ona nije bila nešto velika. Taj kad nešto naumi, to i sprovede. Pa, išao je toliko daleko da jednog momenta nije hteo da plaća ništa od dažbina, pa su mu isključili struju. Verovatno je isto uradio i kad je dobio kaznu za tu petardu. No, istina je da je živeo više nego skromno. Imao je da kupi da pojede, za cigarete, ali neretko i za alkohol, a kad popije, umeo je da bude prek - kaže komšinica Mirjana M.

Foto: Fejsbuk

Dalibor Petrović, Srećko Stefanović i Saša Stanković

NIJE PLATIO KARTU, PRETI MU 20 GODINA

SREĆKO Stefanović i Dalibor Petrović, u zatvoru su završili zbog saobraćajnih prekršaja, koje nisu hteli da plate nadležnom sudu, te je njihova novčana kazna zamenjena rešetkama. Prvi je osuđen na 370 dana, a drugi je zbog istog prekršaja i neposedovanja lične karte morao da robija 175 dana. Treći cimer iz kobne ćelije, Saša Stanković u zatvoru je završio zbog toga što nije imao kartu za prevoz, odbio da plati kaznu i "zaradio" deset dana zatvora. Sad mu preti 20 godina zatvora.

Nesrećni Brajković, tamo je stigao jer je za novogodišnje praznike, pre dve godine, prekršio Zakon o javnom redu i miru, bacivši petardu i na taj način, ugrozio bezbednost jedne porodice i njihovog deteta. I njemu je, prvobitno, dospela na naplatu prekršajna prijava, ali je on odbio da plati kaznu. Usledio je postupak pred Prekršajnim sudom, gde je penzioner priznao delo, ali iznova rekao da neće da plati presuđenih 30.000 dinara i da će radije da ide u zatvor, što se na kraju i dogodilo.

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!