SASLUŠANI NASILNICI KOJI SU ZLOSTAVLJALI PENZIONERA: Dvojica iznela odbranu, Srećko ćuti o nasilju nad Stanimirom u zatvoru

J.D.Lj.

21. 03. 2024. u 12:51

SREĆKO Stefanović (20), Saša Stanković (20) i Dalibor Petrović (22), trojica su osumnjičenih za brutalno prebijanje i silovanje Stanimira Brajkovića (70), penzionera iz Mladenovca, u zatvoru Padinska skela u Beogradu, privedeni su i saslušani u beogradskom Višem javnom tužilaštvu.

САСЛУШАНИ НАСИЛНИЦИ КОЈИ СУ ЗЛОСТАВЉАЛИ ПЕНЗИОНЕРА: Двојица изнела одбрану, Срећко ћути о насиљу над Станимиром у затвору

Foto: Fejsbuk

Na teret im se stavlja krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Na predlog tužilaštva, posle saslušanja, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu je svoj trojici osumnjičenih odredio pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Kako "Novosti" saznaju iz izvora bliskih istrazi, dvojica osumnjičenih izneli su svoju odbranu pred tužiocem, dok je Srećko Stefanović odlučio da se brani - ćutanjem.

Prema naredbi za sprovođenje istrage, osumnjičeni su od polovine januara do 4. februara, kada je Brajković preminuo, ppsihički, fizički i seksualno zlostavljali penzionera. Sumnja se da su oni, u sobi u kojoj su zajedno boravili, stravično mučili čoveka zato što nije imao novca kojim je u zatvorskoj kantini kupovao namirnice za osumnjičene.

Svakodnevno su ga šamarali, tukli nogama i rukama u predelu glave i tela, a jednom prilikom ga je Dalibor Petrović, kako se sumnja, kolenom udario po telu i rebrima. On ga je, navodno, i seksualno zlostavljao drškom od metle. Osumnjičeni Saša Stanković ga je terao da pije njegovu mokraću iz šolje za kafu, dok mu je Srećko Stefanović peškirom izvlačio jezik iz usta kako bi ga onemogućio da se požali komandirima na zlostavljanje i ponižavanje koje trpi.

Srećku Stefanoviću i Saši Stankoviću, koji imaju 20, po zakonu preti maksimalna kazna zatvora do 20 godina, dok Daliboru Petroviću, koji ima 22 godine, zbog teškog ubistva preti doživotna robija.     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!