SMENJEN UPRAVNIK PADINSKE SKELE: Povodom smrti zatvorenika S.B. (70) hitno pokrenut disciplinski postupak protiv sedam službenika

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

19. 03. 2024. u 20:13

NAKON što je zatvorenik S. B. star oko 70 godina preminuo u zatvoru u Padinskoj Skeli od, kako se sumnja, posledica silovanja drškom od metle, smenjen je upravnik tog kazamata. Povodom ove smrti oglasila se Uprava za izvršenje krivičnih sankcija saopštenjem u kojem navode da je pokrenut disciplinski postupak protiv sedam službenika zatvora u Padinskoj skeli.

СМЕЊЕН УПРАВНИК ПАДИНСКЕ СКЕЛЕ: Поводом смрти затвореника С.Б. (70) хитно покренут дисциплински поступак против седам службеника

D. Novković

- Uprava za izvršenje krivičnih sankcija pokrenula je disciplinske postupke protiv sedam službenika u Kazneno-popravnom zavodu u Beogradu (Padinskoj Skeli) zbog sumnje da su počinili težu povredu radne dužnosti prema Zakonu o državnim službenicima. Ovi državni službenici nisu obavestili pretpostavljene o vanrednom događaj u kome su učestvovala četvorica prekršajno kažnjenih lica za koje se sumnja da su naneli povrede prekršajno kažnjenom licu S.B. koji je preminuo 4. februara 2024. godine, navodi se u saopštenju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija ističe da "neće tolerisati ponašanje onih zaposlenih koji zaobilaze jasno propisane procedure prilikom obavljanja njihovih radnih dužnosti i zbog toga će biti najstrože sankcionisani".

- Ističemo i da smo o svim svojim saznanjima obavestili nadležno tužilaštvo koje će utvrditi da li ima elemenata krivičnog gonjenja - dodaju iz Uprave.

Kako se nezvanično saznaje, upravnik ovog zavoda Vladimir Bukvić, koji je tu funkciju obavljao od 2018. godine, premešten je na niže radno mesto i ubrzo je postavljena druga osoba, dok je Uprava reagovala pokretanjem disciplinskih postupaka.

Podsetimo, zatvorenik koji je preminuo početkom februara, bio je na izdržavanju zatvorske kazne od 30 dana za kršenje Zakona o javnom redu i miru.

(Blic)

BONUS VIDEO: DR NOVOSTI - Kako biti emocionalno inteligentniji? 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!