OTKINUO PAPAGAJU GLAVU, PA PRETIO SUPRUZI UBISTVOM: Podignuta optužnica protiv nasilnika iz Zemuna, čeka ga zatvor

J.D.Lj.

19. 03. 2024. u 14:38

TREĆE osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv N. V. (38) zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubijanje i zlostavljanje životinja, kao i krivično delo nasilje u porodici.

ОТКИНУО ПАПАГАЈУ ГЛАВУ, ПА ПРЕТИО СУПРУЗИ УБИСТВОМ: Подигнута оптужница против насилника из Земуна, чека га затвор

D.N.

Navedena krivična dela okrivljeni je izvršio u periodu od 18. do 19. februara na taj način što je, dok je bio pod uticajem alkohola, pretio da će ubiti suprugu.

On je oštećenu u više navrata pozivao telefonom i upućivao joj razne pretnje. Slao joj je poruke u kojima joj je pretio da će ubiti nju, članove njene porodice i sebe, kao i razne uvrede.

Nakon toga je 19. februara, u Zemunu, u ranim jutarnjim časovima, kršeći odredbe Zakona o dobrobiti životinja, ubio kućnog ljubimca papagaja. To je uradio tako što je svojim rukama životinji otkinuo glavu, a zatim je telo i glavu papagaja fotografisao i fotografiju poslao svojoj supruzi, kao i njenoj kumi, dok je snimak istog sadržaja pokazao jednom od svedoka.

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je predložilo sudu da N. V. produži pritvor, s obzirom na to da postoje okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi, u kratkom vremenskom periodu, ponoviti krivično delo.

Takođe, predloženo je da sud nakon održanog glavnog pretresa i izvedenih dokaza N. V. oglasi krivim, te da ga zbog ubijanja i zlostavljanja životinja osudi na kaznu zatvora u trajanju od šest meseci. Za nasilje u porodici zatražena je kazna zatvora u trajanju od jedne godine.

Tačnije, Tužilaštvo traži da se N. V. izrekne jedinstvena kazna zatvora u trajanju od jedne godine i četiri meseca, kao i da mu se izrekne mera bezbednosti obaveznog lečenja alkoholičara, mera zabrane približavanja oštećenoj na udaljenosti ne manjoj od 200 metara, kao i zabrana uznemiravanja, odnosno komunikacije sa suprugom i to u trajanju od dve godine od dana pravosnažnosti sudske odluke.

BONUS VIDEO:

KAKVA SRAMOTA! Aleksić krenuo da nasrne na profesora Radenovića

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)