ĆERKICU TROVALA MESECIMA? Majka monstrum bebi davala lekove da bi "bolje spavala"

J.D.Lj.

11. 03. 2024. u 17:48

VEST da je Milena R. (43) iz Smedereva sedativima trovala svoju četvorogodišnju ćerkicu sa kojom je zbog zdravstvenih problema bila na posmatranju u bolnici, šokirala je javnost i naišla na brojne osude.

ЋЕРКИЦУ ТРОВАЛА МЕСЕЦИМА? Мајка монструм беби давала лекове да би боље спавала

Foto: N. Skenderija/MUP

 Srećom, ona je brzo razotkrivena, a posle saslušanja u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu sud joj je odredio pritvor do 30 dana, kako boravkom na slobodi ne bi ponovila delo. Njena ćerkica je i dalje u bolnici, pod budnim okom lekara i kako saznajemo, oporavlja se od trovanja "bromazepamom" i "dijazepamom", koji su bili prepisani Mileni R. 

Kako je sapšteno, ona je ćerku dovela u Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić" 28. februara, tvrdeći da njenoj devojčici nije dobro, da se oseća slabo, da se trese i da ne može da stoji na nogama. Na pitanje doktora da li, eventualno, dete prima neku terapiju, majka je odgovorila negativno. Zbog toga je devojčica ostala u bolnici na daljem posmatranju i lečenju, a majci je dozvoljeno da bude u njenoj pratnji. 

Međutim, kako se devojčicino stanje nije popravljalo, lekari su posumnjali da je, možda, reč o nečem drugom. Najpre su i posumnjali na trovanje, ali niko tad nije slutio da je majka ta koja truje sopstveno čedo. Detetu su uzeti krv i urin i poslati na toksikološke analize na VMA, a kada su stigli rezultati, lekari su bili šokirani. Laboratorija je pokazala ogromnu količinu sedativa, a sumnja se da je trovana mesecima unazad, ne samo u bolnici tokom lečenja, kako je kasnije i utvrđeno. 

Ispostavilo se da je "brižna" majka devojčici u sok i čaj sipala izmrvljene tablete lekova za smirenje, koji su inače, bili njena terapija. Kada je uhapšena, policija je upravo te lekove i našla u torbi Milene R. 

- Sreća, pa su lekari u bolnici na vreme primetili da se nešto čudno dešava sa detetom - kaže naš sagovornik iz istrage. - Da se nije to dogodilo, možda bi dete stradalo. Jer velika količina sedativa unetih u organizam može da bude pogubna i za odraslog čoveka, a kamoli za dete. 

Kako nezvanično saznajemo, protiv Milene R. je ranije bila podneta prijava za zapostavljanje deteta, ali majka je nekako uspela da prevari Centar za socijalni rad, pa to delo nije dokazano. Sada joj se, međutim, na teret stavlja krivično delo nasilje u porodici, za koje bi mogla da "zaradi" višegodišnju kaznu zatvora i da joj dete bude oduzeto. 

Bebi davala lek da "bolje spava"

Ovaj slučaj trovanja dece sedativima, nažalost, nije i jedini. Tako je, podsetimo, jedna bebisiterka u Beogradu detetu koje je čuvala davala "bensendin", da, kako je rekla, bolje spava. 

I u Kovinu je jedna majka prošle godine svojoj šestomesečnoj bebi davala lek za smirenje kako dete ne bi plakalo. 

Srećom, oba slučaja su brzo razotkrivena, "trovačice" uhapšene, a deca spasena. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!