POSLE PALJENJA AUTOMOBILA PREDSEDNIKA ADVOKATSKE KOMORE VOJVODINE: Dvojici osumnjičenih za izazivanje opšte opasnosti određen pritvor

Lj.P.

15. 01. 2024. u 12:03

NOVOSAĐANIMA N. J. (31) i A. V. (29), osumnjičenima da su 4. januara zapalili automobil Vladimiru Beljanskom, predsedniku Advokatske komore Vojvodine, sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Novom Sadu je na predlog osnovnog javnog tužioca, kojem su prethodno bili privedeni, odredio pritvor do 30 dana. Obojica se sumnjiče za izazivanje opšte opasnosti.

ПОСЛЕ ПАЉЕЊА АУТОМОБИЛА ПРЕДСЕДНИКА АДВОКАТСКЕ КОМОРЕ ВОЈВОДИНЕ: Двојици осумњичених за изазивање опште опасности одређен притвор

FOTO:Lj.P.

Ova mera osumnjičenom N. J. kako je za „Novosti“ rekla Svjetlana Radovanović, portparolka Osnovnog suda u Novom Sadu, određena je zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati postupak uticanjem na svedoka i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo za koje je osnovano sumnjiv, dok je u odnosu na osumnjičenog A. V. (29) pritvor određen zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo za koje je osnovano sumnjiv.

- Pritvor osumnjičenima prema ovim rešenjima može trajati do 10. februara, a sud je svoje razloge za ovakve odluke detaljno obrazložio u rešenjima koja su uručena strankama u postupku – kazala je Radovanovićeva. - Protiv navedenih rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe u zakonskom roku vanpretresnom veću Osnovnog suda u Novom Sadu.

Kako je tada Vladimir Beljanski izjavio za „Novosti“, oko pola četiri probudila ga je jaka eksplozija, a kada je izašao napolje, video je kola u plamenu. Još je rekao da je sreća što se vatra nije prenela na kuću i okolna stabla.

On je tada izrazio sumnju da su paljenje kola organizovali advokati koji su, kako je rekao, povezani sa kriminalom i protiv kojih je pokrenuo disciplinske postupke u komori i podnosio krivične prijave.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)