IGRICA "MAJNKRAFT" SLUŽILA ZA DOJAVE O BOMBAMA: Kako su dvojica dečaka od 14 i 15 godina pravila nedeljama haos

Z. U.

22. 12. 2023. u 19:15

DVOJICA dečaka od 14 i 15 godina iz Beograda osumnjičeni su da su putem gejming platforme na kojoj su povezani sa drugom decom, naručivali slanje dojava o podmetnutim bombama u školama koje pohađaju.

ИГРИЦА МАЈНКРАФТ СЛУЖИЛА  ЗА ДОЈАВЕ О БОМБАМА: Како су двојица дечака од 14 и 15 година правила недељама хаос

Foto M. Anđela

Prema nekim informacijama, sve je išlo preko treće osobe iz inostranstva koja im je nudila usluge na "čet" platformi igrice "Majnkraft".

Dvojicu tinejdžera identifikovali su i pronašli pripadnici policije, u saradnji sa Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

- Sumnja se da su maloletnici iz Beograda, u posebno kreiranoj grupi na toj gejming platformi, od maloletnika koji su ranije u akciji policije identifikovani kao pošiljaoci više od 80 elektronskih poruka o postavljenim eksplozivnim napravama zahtevali da šalju pretnje - navodi se u saopštenju MUP. - Oni su, istovremeno, na platformi razmenjivali iskustva o načinima zaštite anonimnosti na internetu.

Iz policije su naveli i da je protiv maloletnika podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje panike i nereda, dok će protiv roditelja osumnjičenih biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnika.

Da je detekcija i procesuiranje onih koji su slali dojave značajna poručila je ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

- Na nas je to uticalo podsticajno u smislu da naša akta i znanja vaspitača, nastavnika, učitelja za krizne situacije i moguće nepredvidive situacije podignemo na viši nivo. Mi smo već počeli sa tečajem savetnika izvesnih školskih vlasti da na tom planu radimo - rekla je ministarka.

BONUS VIDEO - AUTOBUS UDARIO AUTO KOJI JE POKOSIO PUTNIKE NA STANICI: Teška saobraćajna nesreća u Nišu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)