BILO JE VIŠE OD 200 KRAĐA, A OVE SU NAJBIZARNIJE: Kruševačka policija ove godine uspešno je rešavala brojna krivična dela (FOTO)

S.BABOVIĆ

11. 11. 2023. u 19:50

VIŠE od 200 krađa zabeleženo je ove godine na teritoriji, koju pokriva Policijska uprava Kruševac, a iako teška, krađa u Elektrodistribuciji ove nedelje, nije bila i najbizarnija u Rasinskom okrugu.

БИЛО ЈЕ ВИШЕ ОД 200 КРАЂА, А ОВЕ СУ НАЈБИЗАРНИЈЕ: Крушевачка полиција ове године успешно је решавала бројна кривична дела (ФОТО)

Foto:S.Babović

Kako su „Novosti“ objavile, G.Z.(30), radnik obezbeđenja u kruševačkoj Elektrodistribuciji, uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio tešku krađu u preduzeću u kome je radio.

- On se sumnjiči da je u noći između četvrtka i petka iz sefa blagajne otuđio oko 702.000 dinara - predočeno je u kruševačkoj policiji, gde dodaju da se sumnja da je G.Z. novac potrošio na sopstvene potrebe.

Susedni Ćićevac potresla je u oktobru serija krađa, koju je rasvetlila policija: tri teške krađe i tri krađe na štetu privrednih subjekata. Ukupna materijalna šteta procenjena je na 764.000 dinara. Identifikovano je pet lica za koje se sumnja da su odgovorni za ova krivična dela i svi su, kako je predočeno juče na konferenciji PU Kruševac - procesuirani.

Kako su „Novosti“ ranije pisale, broj krađa u Rasinskom okrugu je ove godine manji u odnosu na prošlu godinu.

Foto:PU Kruševac

 

Po „maštovitosti“ lopova, međutim, 2023.godina sigurno je upečatljivija. Serija bizarnih krađa dogodila se početkom godine, kada je u Obrežu kod Varvarina poharano više od 10 napuštenih kuća.

Policija je rasvetlila teške krađe i krađe, koje se odnose na otuđenje tehnike i podnela krivičnu prijavu protiv 49-godišnjeg muškarca. Nađen je i veći deo ukradenih stvari (televizor, laptop, slike, bicikl i drugi predmeti).

Iz domova bez stanara uzimane su i namirnice.

-To je bila kuća naših roditelja, sestra i ja smo došli 14. januara i videli da je nestalo ogledalo, ali i zejtin, kafa, mamine stvari, a kada je sestra krenula na groblje, videla je i da nema mušeme i drugih predmeta - posvedočila je za „Novosti“ Snežana Mitić, čija je devojačka kuća Petrović bila na meti lopova.

Nepunih mesec dana kasnije, u naselju Rasadnik u Kruševcu, policija je rasvetlila dve pljačke iste prodavnice, iz koje je više od 100.000 dinara. Na meti je bila i prodavnica u Gornjem Stepošu, iz koje je ukradeno 87.000 dinara. 

Foto: Printskrin

Foto:Printskrin

Broj krađa je ove godine manji, a raste broj rasvetljenih krivičnih dela:

Foto:PU Kruševac

PU Kruševac

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)