I TATIN SIN "UPRSKAO" KOKAIN: Uhapšeni Aleksandar Nešić u Brazilu, nastavio poslove s drogom Gorana Nešića

J.D.Lj.

08. 10. 2023. u 18:19

VEST da je u Brazilu uhapšen Srbin Aleksandar Nešić, sin poznatog narko-dilera Gorana Nešića Cige, nimalo nije iznenadila ovdašnju javnost.

И ТАТИН СИН УПРСКАО КОКАИН: Ухапшени Александар Нешић у Бразилу, наставио  послове с дрогом Горана Нешића

Foto: Printskrin

Naime, Goran Nešić je pre pet godina uhapšen, a potom uz jake mere bezbednosti i u najvećoj tajnosti, prebačen u požarevačku "Zabelu", gde treba da odsluži osam godina robije na koliko ga je sud u Pirotu osudio, pre 11 godina, zbog šverca 24,5 kilograma heroina iz Bugarske. 

Da je krenuo očevim stopama sada je dokazao i njegov sin Aleksandar Nešić, koji slovi za jednog od najvećih evropskih trgovaca drogom. 

On je, podsetimo, uhapšen zajedno sa još 15 osoba, u Brazilu. 

"Tatin" sin, lokalizovan je i nađen u Sao Paulu, odakle je navodno, pregovarao i poslovao oko izvoza kokaina preko luke Santos. 

Prema navodima brazilskih medija, Aleksandar Nešić upravo je bio taj koji je nasledivši očeve poslove, pregovarao sa kriminalnom organizacijom Primeiro Comando da Capital o slanju kokaina u Evropu, gde su drogu preuzimale italijanske mafije iz regiona Ndrangeta i Kalabrije i dalje prosleđivale na Istok. 

Tako je, podsetimo, na brazilskom ribarskom brodu u Africi pronađeno i zaplenjeno preko pet tona kokaina, a onda je usledila još jedna zaplena od dve tone u međunarodnim vodama. 

Pomenuti kokain, kako je utvrđeno, slali su Srbi koji rade poslove s drogom, a narkotike su od njih preuzimali ribari u Gvaruži. I, upravo Aleksandar Nešić, navodno je bio organizator celog posla. Kako se sumnja, nastavio je očevim stopama, te je kao ključni čovek tamošnjih narko-kartela, od kojih je kupovao drogu, njome kao i otac, nastavio da snabdeva srpske i crnogorske klanove. 

ŠARIĆ I DALjE KOMANDUJE?

Brazilski mediji su, odmah nakon "pada" ove kriminalne grupe, obelodanili da je sina i oca u Brazil poslao Darko Šarić, koji, navodno, i dalje komanduje poslovima s drogom, iako se nalazi u pritvoru! 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo