KRAO NOVAC I PLATNE KARTICE: Lopovu (24) preti kazna zatvora

J.D.Lj.

01. 09. 2023. u 14:50

TREĆE osnovno javno tužilaštvo u Beogradu danas je podnelo sudu optužni predlog protiv M.V. (24) zbog sumnje da je izvršio produženo krivično delo krađe.

КРАО НОВАЦ И ПЛАТНЕ КАРТИЦЕ: Лопову (24) прети казна затвора

Foto: Profimedia/Ilustracija

On je u periodu od jula do avgusta 2023. u Beogradu, GO Zemun, u više navrata oduzeo tuđe pokretne stvari u nameri da njihovim prisvajanjem pribavi sebi protivpravnu imovinsku korist.
 
Krađe je vršio tako što je prilazio oštećenim licima sa leđa i oduzimao novčanike i torbe i time sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u dinarskom iznosu i u stranoj valuti.
 
Takođe, na teret mu se stavlja i produženo krivično delo falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica, u istom periodu, koje je koristio na bankomatima "Poštanske štedionica", "OTP" banke i "AIK" banke. On je, navode iz Tužilaštva, u više navrata neovlašćeno upotrebio tuđe kartice i sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist od 113.000 dinara.
 
Imajući u vidu prethodnu osuđivanost okrivljenog za istovrsno krivično delo, tužilaštvo je predložilo sudu da okrivljenom opozove prethodno izrečenu meru upozorenja - uslovnu osudu, te izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 2 godine i meru bezbednosti oduzimanje predmeta, uz istovremeni predlog da se okrivljenom produži pritvor, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.
 
 

BONUS VIDEO: BRZA I EFIKASNA AKCIJA POLICIJE - Uhapšeni osumnjičeni za dvostruko ubistvo mladića u Futogu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)