HITLER I KUKASTI KRSTOVI NA KOKAINU BALKANSKOG KARTELA: Šokantno otkriće španske policije posle rekordne zaplene (FOTO)

Novosti online

25. 08. 2023. u 20:17

ŠPANSKA Nacionalna policija i poreska služba su danas, u operaciji "Nano", zaplenile gotovo deset tona kokaina, i nanele istorijski udarac Balkanskom kartelu, piše El Mundo.

ХИТЛЕР И КУКАСТИ КРСТОВИ НА КОКАИНУ БАЛКАНСКОГ КАРТЕЛА: Шокантно откриће шпанске полиције после рекордне заплене (ФОТО)

Foto: Profimedia

Droga je otkrivena u luci Alhesiras na jugu zemlje, a paketi sa drogom su bili označeni kukastim krstovima i rečju Hitler, simbolima raznih bandi, ali i logoima poznatih firmi, kao što su "Luj Viton", "Tesla", "Tag Hojer"...

Foto: Profimedia

Više od devet tona kokaina bilo je sakriveno u kutijama za banane, u rashladnom kontejneru.

Foto: Profimedia

Kriminalna organizacija odgovorna za pošiljku je navodno mogla da šalje 40 kontejnera mesečno u Evropu i "imala je ogromnu komercijalnu mrežu za otpremu kontejnera od Ekvadora do Španije", koristeći i luku Vigo na severozapadu Španije.

Foto: Profimedia

Iako se pominje Balkanski kartel, španske vlasti još uvek nisu jasno otkrile koja kriminalna organizacija ili osobe su u pitanju, i za sada nema izveštaja o hapšenju.

U isto vreme, vlasti su rekle da istražuju da li pošiljka ima bilo kakvu vezu sa evropskim neonacističkim grupama, ali da je takođe moguće da se etikete jednostavno koriste kao kod za označavanje određenih primalaca, piše Juronjuz na engleskom.

BONUS VIDEO: BRZA I EFIKASNA AKCIJA POLICIJE - Uhapšeni osumnjičeni za dvostruko ubistvo mladića u Futogu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!