SASLUŠANI RUSKI DRŽAVLJANI OSUMNJIČENI ZA KRAĐU: Iz zlatare odneli nakit vredan više od tri miliona dinara

N.B.

31. 05. 2023. u 16:42

DRŽAVLjANI Ruske Federacije, D. Z. i S. R, osumnjičeni za tešku krađu, privedeni su danas na saslušanje u Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

САСЛУШАНИ РУСКИ ДРЖАВЉАНИ ОСУМЊИЧЕНИ ЗА КРАЂУ: Из златаре однели накит вредан више од три милиона динара

Jedna od banjalučkih zlatara, Foto Printskrin Jutjub

- Prema navodima krivične prijave Odeljenja za suzbijanje imovinskih delikata Uprave kriminalističke policije, osumnjičeni su 29. maja u jutarnjim časovima, obili zlataru u Bulevaru kralja Aleksandra, odakle su odneli zlatni i srebrni nakit vredan više od tri miliona dinara, nakon čega su pobegli. Osumnjičeni su istog dana pronađeni i  uhapšeni, kada im je i određeno policijsko zadržavanje - navodi se u saopštenju Tužilaštva.  

Prilikom saslušanja D. Z. je iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, dok je osumnjičeni S.R. priznao izvršenje krivičnog dela. Nakon saslušanja, tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu predložilo da se obojici odredi pritvor, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, a prema D. Z. i jer postoje okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, s obzirom da je ranije osuđivan.

U daljem toku postupka biće ispitani svedoci, prikupljeni materijalni dokazi i preduzete druge radnje potrebne za donošenje odluke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)