POTERA ZA KINESKIM DRŽAVLJANINOM: Oteo zemljaka pa ga opljačkao

E. H.

22. 05. 2023. u 15:16

Beogradska policija traga za državljaninom Kine Li V. (51), zbog sumnje da je 20. maja ušao u kineski super market na Novom Beogradu i elektrošokerom i nožem napao prodavca C. A. (35). Opljačkao ga, a od njegovog osca iznudio novac.

ПОТЕРА ЗА КИНЕСКИМ ДРЖАВЉАНИНОМ: Отео земљака па га опљачкао

Stari centar u Bloku 70, Foto N. Skenderija

Napadač je prodavca spustio u prizemni deo objekta, gde ga je vezao za stolicu i tražio novac da bi ga pustio. Trgovac, koji je poreklom iz Kine, ali ima i holandski pasoš, telefonom je kontaktirao svog oca koji je vlasnik supermarketa. Otmičar je od oca otetog muškarca tražio 33.000 evra da bi mu pustio sina, posle čega je otac elektronski uplatio 15.000 evra.

Kidnaper je, potom, od prodavca uzeo 80.000 dinara i demolirao risiver koji je odneo. Na pultu je ostavio dve flašice sa benzinom, uz pretnju da će zapaliti objekat. Napadač se dao u beg, a prodavac je, pošto je uspeo da se oslobodi, pozvao policiju. Razbojnik je ubrzo identifikovan i za njim je raspisana potraga. Tereti se za otmicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Željko Obradović o cirkusu koji sledi, 0:6 protiv Sferopulosa, incidentu Naneli - Lazarević...