PRODUŽEN PRITVOR SRBINU U MAĐARSKOJ: Pokušao prokrijumčariti čak 15 migranata u automobilu, poicija ostala u čudu kad ga je zaustavila

Novosti online

21. 05. 2023. u 08:54

SUD u Tatabanji produžio je pritvor Srbinu koji je 12. aprila prošle godine uhapšen, nakon što je policija u njegovom automobili pronašla 15 migranata.

ПРОДУЖЕН ПРИТВОР СРБИНУ У МАЂАРСКОЈ: Покушао прокријумчарити чак 15 миграната у аутомобилу, поиција остала у чуду кад га је зауставила

Foto: Tanjug/AP Photo/Christian Chavez

Mađarski portal "Kema.hu" piše da je državljaninu Srbije, pritvor produžen zbog opasnosti od bekstva.

- Prekršajni sud u Tatabanji je na sednici održanoj 18. maja, doneo odluku o produženju pritvora državljaninu Srbije, koji je uhapšen zbog krivičnog dela trgovine ljudima počinjenog u okviru kriminalne organizacije. Prema mišljenju suda, produženje pritvora je opravdano zbog opasnosti od bekstva i skrivanja - piše u tekstu.

Prema podacima iz istrage, osumnjičeni je uhapšen 12. aprila 2022. godine zbog sumnje da je krijumčario migrante. Kako se navodi, on je uhapšen na auto - putu, u blizini južne granice Mađarske, nakon što je policija u automobilu kojim je upravljao, pronašla 15 migranata koje je krijumčario.

- Na prednjem sedištu vozila bile su dve osobe, na zadnjem šest, a u gepeku sedam osoba. Do policijske akcije, migranti su putovali nekoliko sati, pri čemu su muškarci u prtljažniku, bili sklupčani i otežano disali - piše ovaj mađarski portal.

Prema zakonu u Mađarskoj, za krivično delo trgovine ljudima, zaprećena je kazna zatvora do 15 godina, preneo je Informer.

BONUS VIDEO: DRONOVI IZNAD KREMLjA: Snimak neutralisanja jedne od dve letelice iznad Putinove rezidencije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima