ŠTA JE U TUŽILAŠTVU REKAO OTAC UBICE SA VRAČARA: Vladimir Kecmanović detaljno izneo odbranu

S. J. M.

05. 05. 2023. u 15:47

U VIŠEM javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan Vladimir Kecmanović (47), zbog sumnje da je izvršio krivično delo Teška dela protiv opšte sigurnosti.

ШТА ЈЕ У ТУЖИЛАШТВУ РЕКАО ОТАЦ УБИЦЕ СА ВРАЧАРА: Владимир Кецмановић детаљно изнео одбрану

Foto: N.Skenderija/Novosti

Sumnja se da je Vladimir u prethodnom periodu obučavao svog 13-godišenjeg sina Kostu da rukuje vatrenim oružjem i municijom, tako što ga je vodio u streljački klub kako bi uvežbavao gađanje meta iz vatrenog oružja, uprkos činjenici da dete ima 13 godina i da takva aktivnost i obuka očigledno ne odgovaraju njegovoj životnoj dobi.

Takođe, Vladimir je, kako se sumnja, postupio suprotno odredbi Zakona o oružju i municiji i suprotno Pravilniku o prostorno-tehničkim uslovima za bezbedno smeštanje oružja i municije, jer nije obezbedio uslove za bezbedan smeštaj i čuvanje oružja i municije tako da ono ne može doći u posed neovlašćenih lica, odnosno da bude zaključano i posebno odvojeno u sefovima, kasama ili sličnim ormarima koji se ne mogu lako otvoriti.

Sumnja se da je usled ovakvog njegovog postupanja 3. maja 2023. godine njegov sin Kosta uspeo da dođe u posed pištolja marke CZ Shadow, kalibra 9x19mm i pištolja marke Ruger MK kalibra 22 mm LR, za koje osumnjičeni Vladimir poseduje dozvole nadležnog organa, a koje se nalazilo u nepravilno obezbeđenom metalnom sefu u ormaru koji se nalazi u predsoblju stana.

Dete je oružje i municiju ponelo sa sobom u OŠ Vladimir Ribnikar u Beogradu, koju inače pohađa, gde je ispalio veliki broj hitaca i lišio života radnika obezbeđanja i osmoro učenika, a teško ranio šestoro učenika i nastavnicu škole.

Osumnjičeni je na saslušanju negirao izvršenje krivičnog dela i detaljno je izneo odbranu.

Tužilaštvo će predložiti sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

Podsećamo da Kosta nije krivično odgovoran prema važećim propisima,  jer nema navršenih 14 godina života.

Smešten je radi opservacije u odgovarajuću psihijatrijsku ustanovu za decu i omladinu.

BONUS VIDEO: KRV NA ODEĆI DECE: Neobjavljen snimak posle masakra u školi na Vračaru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo